AM en BAM sluiten koop- en design-and-build-overeenkomst met The Student Hotel voor Eindhoven

0

The Student Hotel en AM Real Estate Development hebben de koopovereenkomst ondertekend voor de levering van de grond voor de ontwikkeling en realisatie van The Student Hotel op de locatie Lichthoven in Eindhoven. BAM Utiliteitsbouw regio Zuid tekent gelijktijdig de design-and-build-overeenkomst. De totale projectsom bedraagt circa € 30 miljoen.

Het bestemmingsplan is vastgesteld en de omgevingsvergunning ingediend. Inmiddels is begonnen aan de sloop van het voormalige postkantoor. In maart 2015 zal worden gestart met de bouw van The Student Hotel, dat volgens planning zal worden opgeleverd in augustus 2016.

Beproefd concept
The Student Hotel komt aan het Stationsplein van Eindhoven en wordt een studentenhotel met vierhonderd kamers. Het bijna tachtig meter hoge gebouw – ontworpen door Sarafopoulos Architects in samenwerking met de Architecten Cie, beide te Amsterdam – krijgt kamers met zowel gedeelde als private keukens. Verder komen op de begane grond een café-restaurant, fitness, studie- en workshopruimtes, lounges, auditorium en 24 uur per dag bewaking en receptie.

The Student Hotel is een beproefd concept, waarbij studenten volledig gemeubileerde studentenappartementen korte of langere tijd kunnen huren. In Amsterdam en Rotterdam hebben de Student Hotels hun waarde bewezen. Deze zomer openden The Student Hotel Den Haag (307 kamers) en vond de uitbreiding van The Student Hotel Rotterdam (van 252 naar 484 kamers) plaats. In Amsterdam wordt momenteel gebouwd aan de tweede Amsterdamse vestiging van het hotel in de Parool/Trouw-toren. De vestiging in Eindhoven is het tweede project dat wordt gerealiseerd met financiering van Perella Weinberg Real Estate Fund II LP.

 

http://www.bam.nl/pers/persberichten/am-red-en-bam-utiliteitsbouw-sluiten-koop-en-design-and-build-overeenkomst-met?vnc=1517d6c6239a1289466acacd96382d20&vnp=1

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?