Stijgende lijn hypotheekaanvragen zet door

0

Na de zomer was de stijgende lijn van voor de vakantieperiode al weer opgepakt en deze loopt ook in oktober gestaag door. In de afgelopen maand zijn namelijk ongeveer 24.500 hypotheekaanvragen over de lijn gegaan bij Hypotheken Data Naetwerk (HDN). Dit is een stijging van iets meer dan 20% ten opzichte van de maand september. Wanneer de vergelijking gemaakt wordt met dezelfde maand (oktober) van vorig jaar is er sprake van een stijging van maar liefst 58%.

Deze stijging is niet alleen zichtbaar bij het aantal hypotheekaanvragen. ‘Bij alle HDN berichten zien wij een stijging in de aantallen’, aldus Dorine van Basten, directeur HDN. Zo is bijvoorbeeld ook het gebruik van het digitale documentbericht flink gestegen ten opzichte van vorige maand, en hebben ook het kredietbericht, mutatie- en het verzekeringsbericht een behoorlijke groei laten zien deze maand.

De toename in het aantal hypotheekaanvragen is een goed begin van het laatste kwartaal van dit jaar. Vorig jaar stond de teller van Q4 op een totaal van zo’n 50.000 hypotheekaanvragen. ‘De verwachting is dat we hier in dit kwartaal ruimschoots overheen zullen gaan; we zitten met de maand oktober alleen al op de helft van het totaal aantal uit 2013 in Q4’, geeft Dorine van Basten aan.

 

http://www.hdn.nl/over-hdn/laatste-nieuws-hdn/2014/stijgende-lijn-hypotheekaanvragen-zet-door

Share.

Leave A Reply