Hoogste punt wijkwinkelcentrum Gouden Hart

0

Op donderdag 30 oktober 2014 is het hoogste punt bereikt bij de bouw van wijkwinkelcentrum het Gouden Hart in Berkel en Rodenrijs. Het Gouden Hart wordt het wijkwinkelcentrum van de wijk Westpolder/Bolwerk (de Gouden Buurten). Naar verwachting kunnen de bewoners er vanaf medio 2015 winkelen.

Het Gouden Hart bestaat uit twee gebouwen met 102 appartementen, circa 5.700 m2 winkels en voorzieningen en een parkeerdek. Elk gebouw heeft een commerciële plint met 2 tot 4 woonlagen. Het winkelcentrum, direct gelegen naast de halte van de RandstadRail, vervult primair een functie voor de wijk Westpolder/Bolwerk. Het voorziet in de behoefte om in de buurt de dagelijkse boodschappen te doen.

In december 2013 is gestart met de bouw. Bijna 80% van de commerciële ruimtes is verhuurd. Behalve een Jumbo supermarkt hebben Club Kappers, bakker Ammerlaan, bloemist Den Toom, gemakswinkel en stomerij Koksoy, Döner Berkel en fastfood restaurant Verhage al voor vestiging in het Gouden Hart gekozen. Ook het informatiecentrum van de Gouden Buurten krijgt er een plek. Van de 27 koopappartementen is ruim 50% verkocht. De start verhuur van de 75 vrijesectorhuur-woningen is begin volgend jaar. De winkels zullen medio 2015 hun deuren openen. Naar verwachting worden de woningen in het tweede kwartaal van 2015 opgeleverd.

Het Gouden Hart kent meerdere functies: wonen, winkelen en ontspannen en een publieke functie (OV). Het moet het kloppend hart van de Gouden Buurten worden. Een ontmoetingsplek voor de bewoners van deze wijk met een levendig plein. Er is dan ook veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de openbare ruimte, zoals het meubilair (lantaarnpalen, bankjes, fontein) en de groenvoorzieningen. Over beide blokken van het Gouden Hart wordt een fries ‘gemetseld’ met de eerste strofe van het gedicht ‘Herinneringen aan Holland’ van Hendrik Marsman.

Het Gouden Hart is ontwikkeld door Gouden Hart C.V., een samenwerkingsverband van Amvest en Kavel Vastgoed. Architect is Van Bergen Kolpa architecten uit Rotterdam; aannemer Van Mierlo Bouwprojecten uit Maasdijk.

 

http://www.amvest.nl/nieuws/hoogste-punt-wijkwinkelcentrum-gouden-hart/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?