De Markies wint FGH Vastgoedprijs 2014

0

De FGH Vastgoedprijs 2014 is toegekend aan Movement Real Estate, Built to Build Retail en Van Deursen Group voor de herontwikkeling van De Markies in Den Haag.

Op een lastige, binnenstedelijke locatie werd in hoog tempo een onooglijk winkelcomplex getransformeerd tot blikvanger én publiekstrekker van het Haagse kernwinkelgebied. De deels behouden historische gevel in combinatie met de strakke stedelijke architectuur en een geheel aanpasbare winkelplattegrond zijn sterke kwaliteiten van een project, dat ondanks tegenslag toch winstgevend bleek.

Uit de wijze waarop De Markies tot stand is gekomen, spreekt voor alles de kwaliteit van het getoonde vastgoedondernemerschap. Met grotendeels eigen vermogen zijn forse risico’s genomen, die zich uiteindelijk ook hebben uitbetaald in de vorm van een marktconform rendement. Bij aanvang van het project werd met het nodige enthousiasme ingezet op een hoog ambitieniveau. Het is knap dat daaraan tot op het moment van oplevering is vastgehouden.

De Markies bewijst niet alleen dat problemen rond de (her)ontwikkeling van vastgoed sneller en effectiever kunnen worden bestreden, wanneer gemeenten en ontwikkelaars de handen ineen slaan. Het project laat ook zien dat er nog altijd voldoende mogelijkheden zijn om objecten van hoge kwaliteit aan het commercieel vastgoedsegment toe te voegen.

Die combinatie van factoren maakt dat De Markies is uitgeroepen tot het winnende project van de FGH Vastgoedprijs 2014. Zie voor het volledige juryrapport onderstaande link.

Het volledig juryrapport.

 

https://www.fghvastgoedprijs.nl/persberichten/Documents/Persbericht%20De%20Markies%20Den%20Haag%20Winnaar%20FGH%20Vastgoedprijs%202014.pdf

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?