Philipsvleugel Rijksmuseum open

0

De renovatie van de Philipsvleugel, het losstaande gebouw van het Rijksmuseum, is klaar. De vleugel werd op 31 oktober officieel geopend en is vanaf 1 november weer toegankelijk voor het publiek.

‘Fragmentengebouw’ van Cuypers
De renovatie van de Philipsvleugel vormde het sluitstuk van de ingrijpende vernieuwing van het hoofdgebouw van het Rijksmuseum naar ontwerp van de Spaanse architecten Cruz en Ortiz. De werkzaamheden in het ‘fragmentengebouw’ van Cuypers zijn eind april 2013 gestart. De verbouwing, renovatie en restauratie bestond onder andere uit het vervangen van de glazen kappen van het gebouw, de gevels en daken en het opnieuw inrichten van de tien zalen in het gebouw voor tijdelijke tentoonstellingen. Aan de Philipsvleugel is een restaurant gekoppeld, Rijks, dat ook van buitenaf toegankelijk is.

 

http://www.rijksvastgoedbedrijf.nl/actueel/nieuws/2014/11/01/philipsvleugel-rijksmuseum-open

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?