Renovatie Stadskantoor Zwolle is SROI

0

In opdracht van de gemeente Zwolle verbouwt Van Wijnen Gorredijk B.V. onderhoud en beheer het Stadskantoor Zwolle. Het kantoor wordt in zeven fases gerenoveerd, terwijl het gebouw in gebruik is voor zowel medewerkers als klanten. 5% van de werkzaamheden wordt uitgevoerd op basis Social Return on Investment (SROI), een methode om investeringen in maatschappelijke initiatieven inzichtelijk te maken.

Werkzaamheden op basis van Social Return on Investment
Van Wijnen werkt voor het inzetten van SROI samen met Sallcon, waar vakmensen met een afstand tot werk in een beschermde omgeving werken. Sallcon maakte voor het Stadskantoor Zwolle een houten isolatiepaneel met aluminium omlijsting, dat de ruimte isoleert en tevens het geluid dempt. Op woensdag 29 oktober vond de tweede levering van de geïsoleerde panelen plaats. Peter Spelt, projectleider bij Van Wijnen: ‘Sallcon is een Deventers bedrijf, onze Van Wijnen vestiging in Deventer tipte ons over Sallcon. Na een bedrijfsbezoek waren we al snel onder de indruk over de mogelijke samenwerking van de bedrijven. Sallcon heeft een metaalafdeling en een houtafdeling, van beide markten hebben we samen één product ontwikkeld: het isolatiepaneel. Dit product wordt naar tevredenheid geleverd en door Van Wijnen gemonteerd.’

Logistieke uitdaging
De verbouwing van het Stadskantoor in Zwolle is een logistieke uitdaging voor alle betrokkenen. Het gebouw wordt per (deel)verdieping in zeven fases gerenoveerd. Tijdens de renovatie blijft het gebouw in gebruik voor medewerkers als klanten. De bestaande inrichting van het Stadskantoor wordt zoveel mogelijk hergebruikt. Bij de herinrichting van de kantooromgeving staat het Nieuwe Werken Centraal, een initiatief van de Gemeente Zwolle waarbij het flexibel kunnen werken waar en wanneer je wilt wordt geïntroduceerd.

 

http://www.vanwijnen.nl/actueel/bouwnieuws/Renovatie-Stadskantoor-Zwolle-is-SROI.html?id=1753

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?