Vastgoedmaatschap Holland 45 verlengt financiering

0

De herfinanciering van vastgoedmaatschap Holland 45 is succesvol afgerond. De financiering van het fonds was geëxpireerd op 31 oktober 2013 en is nu verlengd tot en met december 2019.

Om verlenging onder de huidige voorwaarden mogelijk te maken is de participanten gevraagd een obligatielening met een totaal bedrag van 2,5 miljoen euro aan te gaan. Met als voorwaarde dat de financier mee zou werken aan een juridische herstructurering was het fonds tot deze obligatielening bereid. Door de juridische herstructurering wordt de maatschap omgezet in een commanditaire vennootschap. Ondanks dat de financiering een non resource karakter kent, betekent een juridische herstructurering van de maatschap een significante risicobeperking in de aansprakelijkheid van de participanten.

Uiteindelijk is de benodigde capital call door circa 65% van de huidige participanten van het fonds bijeengebracht. Hierdoor is de financiering van het fonds per 15 oktober 2014 verlengd tot en met 31 december 2019, de financiering bedraagt circa 27,5 miljoen euro. Daarnaast is de financier akkoord met de juridische herstructurering. Hanzevast is voornemens de juridische herstructurering van het fonds nog dit jaar te effectueren. In ruil voor hun bijdrage in de capital call ontvangen de participanten 6% rente per jaar waarbij na 2 jaar ook nog eens 12% per jaar op hun inleg wordt terugbetaald.

Het fonds is eigenaar van kantoorgebouwen in Amersfoort, Apeldoorn en Sittard. Namens het fonds heeft Hanzevast real estate alle drie gebouwen volledig verhuurd. In gebouw ‘de Faust’ (zie foto) te Apeldoorn heeft KPN recentelijk haar huurcontract tot en met 2026 verlengd. Doordat de drie gebouwen in goede conditie verkeren en beschikken over stabiele huurders is het fonds verzekerd van een goede inkomstenstroom.

 

http://www.hanzevastcapital.nl/nieuws/vastgoedmaatschap-holland-45-verlengt-financiering

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?