Iconisch kantoorpand De Oliphant wordt nieuw leven ingeblazen

0

Het iconische Amsterdamse kantoorpand ‘De Oliphant’ wordt de komende jaren ingrijpend gerevitaliseerd. Een unieke samenwerking tussen vastgoedeigenaar IVG Institutional Funds GmbH, partner in herontwikkeling SENS real estate, architectenbureau Sarafopoulos architects, communicatiebureau Weber Shandwick, advocatenkantoor De Clercq en makelaarskantoor JLL zorgt ervoor dat het pand in de toekomst niet alleen aansluit bij de wensen van ondernemers in deze tijd, maar juist voorop loopt.

Nieuwe generatie
Nicole Wiersum, Associate Director bij vastgoedbeheerder IVG b.v., het Nederlandse filiaal van IVG Institutional Funds GmbH: “De markt heeft te maken met een compleet nieuwe generatie werknemers, die opgroeit met nieuwe waarden. Deze ‘millennials’ streven naar authenticiteit, duurzaamheid, samenwerken, delen, mobiliteit, technologie en transparantie. De vernieuwde Oliphant zal aansluiten op deze waarden en zal het hart vormen van een moderne werkomgeving.”

Duurzame vernieuwing
Het gebouw staat midden in het centrumgebied van Amsterdamse stadsdeel Zuidoost, vlakbij het OV-station Bijlmer-ArenA, met bekende hot spots als de Amsterdam Arena en de Ziggo Dome in de omgeving. Deze perfecte locatie en geloof in de potentie van het gebouw hebben er mede toe bijgedragen dat de eigenaar nu bereid is om op risico significant te investeren in de duurzame vernieuwing van de Oliphant. De nieuwe Oliphant zal een betere aansluiting gaan vinden bij zijn omgeving en een bijdrage leveren aan dit deel van Zuidoost. Deze aanpak sluit ook aan bij de visie van IVG waarin duurzaamheid en revitalisatie hoog in het vaandel staan.

De duurzame revitalisatie van het oude ING-kantoor, die naar verwachting in de loop van 2015 van start gaat, moet ervoor zorgen dat er weer een icoon op deze plek verschijnt. Architect Oresti Sarafopoulos: “Wij creëren een open, transparant en buitengewoon sociaal gebouw dat onderdeel wordt van een uitnodigend, ruim en stedelijk plein. Het gebruik van natuurlijke materialen en gebruik van veel glas zal zorgen voor een gezonde, ruime en transparante sfeer.”

De Oliphant zal 16.000 m² aan verhuurbare oppervlakte krijgen met de mogelijkheid tot een eventuele uitbreiding naar meer dan 20.000 m².

 

http://www.jll.nl/netherlands/nl-nl/nieuws/699/iconisch-kantoorpand-de-oliphant-wordt-nieuw-leven-ingeblazen

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?