Miljoen bezoekers voor Markthal

0

Slechts drie weken na de opening verwelkomde de Markthal in Rotterdam vrijdagochtend al zijn miljoenste bezoeker. De Markthal is niet alleen de eerste overdekte markt van Nederland maar trekt ook veel bezoekers uit binnen- en buitenland door zijn unieke architectuur en de aanwezigheid van het grootste kunstwerk van Nederland. “De inschatting vooraf was dat de Markthal 4,5 tot 7 miljoen bezoekers per jaar zou trekken, dat we na drie weken al op 1 miljoen zitten overtreft onze stoutste verwachtingen”, aldus Maarten van Lier, Centre Director van de Markthal.

‘Het is niet aan te slepen’
Ook bij de ondernemers in de Markthal zijn de eerste weken bijzonder druk geweest. “Van “kijken, kijken, niet kopen” is absoluut geen sprake. Sterker nog, het is bij ons niet aan te slepen!” vertelt Max Klok van Bakkerij Klok. “En dat was eerlijk gezegd best een opluchting, het is toch spannend met zo’n nieuw concept, je weet van tevoren gewoon niet wat je moet verwachten.”

Meer dan een traditionele markt
Hoewel je er eigenlijk alle verse producten die je maar kunt bedenken kunt kopen, is de Markthal meer dan een markt in traditionele zin. In de Markthal kun je ook een hapje eten bij een van de vele standjes met een bar, uit eten gaan in de restaurants of inspiratie opdoen. En voor de versproducten geldt dat je altijd kunt kiezen tussen verschillende prijsklassen. Je kunt gaan voor de koopjes (2 kilo stoofperen voor €1,95, 3 paprika’s voor 99 cent of een kilo Elstar appels voor €1,25, en dat voor producten direct van het land uit de regio), maar ook voor bijzondere producten die je op een gewone markt niet snel zult vinden. Gemberbloemen bijvoorbeeld, verse truffels of cressen in alle smaken.

Miljoenste bezoeker
Renata Statz, al dertig jaar inwoonster van Rotterdam en aan het winkelen met haar tweelingzus Judith, was de miljoenste bezoeker. Ze werd na binnenkomst op het paviljoen van De Wereld van Smaak verrast met champagne en bloemen van KAS. De miljoenste bezoeker kreeg ook nog een taart van Banketbakkerij van Beek & Specker, een dinercheque voor een restaurant naar keuze in de Markthal, een speciale rondleiding voor het hele gezin en natuurlijk ook een goed gevulde Markthaltas met boodschappen.

 

http://provast.nl/nieuws-category/miljoen-bezoekers-voor-markthal/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?