Kraaipanschool winnaar Amsterdamse nieuwbouwprijs

0

Vanmiddag is de Kraaipanschool uitgeroepen tot winnaar van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2014. Ymere heeft de prijs samen met bewoners, de architect en bouwer in ontvangst genomen.

Vanmiddag werd via AT5 de winnaar live bekend gemaakt via http://www.at5.nl/live

Viviane Regout directeur Investeren en ontwikkelen van Ymere: “Bij de Amsterdamse Nieuwbouwprijs telt de stem van de bewoners, onze klanten, of een project een prijs verdient. Ik ben trots dat wij dit jaar deze waardering van hen mogen ontvangen. Het is een terechte bevestiging van de kwaliteit van de Kraaipanschool, voor de bewoners en de stad.”

Renovatie en nieuwbouw in Amsterdamse School
Het project behelst de renovatie van de monumentale Kraaipanschool en de nieuwbouw van twee blokken met sociale huurwoningen in de Transvaalbuurt in Amsterdam. In de nieuwbouw zijn 50 nieuwe seniorenwoningen, vijf groepswoningen voor dementerende ouderen en 10 woningen voor mensen met schizofrenie gerealiseerd.

De Kraaipanschool is gerenoveerd tot Servicepunt voor de buurt. Het ontwerp van de nieuwbouw sluit aan de Amsterdamse Schoolstijl in de Transvaalbuurt. Ymere heeft het project gerealiseerd in samenwerking met ERA-Contour en Architectenbureau Hoogeveen.

Kraaipanschool was in 2013 al winnaar van de Zuiderkerkprijs, een prestigieuze vakprijs onder architecten.

Waardering bewoners
Amsterdamse Nieuwbouwprijs is uniek in zijn opzet: niet de experts, maar de bewoners bepalen welke complexen mee mogen dingen. De strijd ging dit jaar tussen 35 nieuwbouwprojecten met 2750 woningen. Een rapportcijfer en een beoordeling van de publieksjury zorgde voor 10 nominaties. Uiteindelijk hebben Amsterdammers nu de uiteindelijke winnaar bepaald!

Dit jaar waren er drie projecten van Ymere genomineerd: Kraaipanschool, De Boetzelaar en Marnixkade-Eén Blok Stad.

De Amsterdamse Nieuwbouwprijs wordt georganiseerd door de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties, Gemeente Amsterdam, Bouwend Amsterdam, Het Parool en AT5.

 

http://www.ymere.nl/ymere/index.asp?id=3526

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?