NS Stations en a.s.r. vastgoed ontwikkeling tekenen intentieovereenkomst ontwikkeling Kruisvaartkade Utrecht

0

NS Stations en a.s.r. vastgoed ontwikkeling hebben recent een intentieovereenkomst gesloten voor de gezamenlijke planontwikkeling van het gebied Kruisvaartkade, ten zuiden van station Utrecht Centraal. NS draagt zorg voor de ruimtelijke ontwikkeling en legt de wegen en het park aan, a.s.r. vastgoed ontwikkeling realiseert de circa 200 woningen en appartementen.

Met deze intentieovereenkomst slaan NS en vastgoedontwikkelaar a.s.r. de handen ineen om op het oude industrieterrein (voormalige EKP-terrein), tussen de spoorlijn en de Kruisvaart, een bijzonder woonproject te realiseren. Naast de ontwikkeling van duurzame, kwalitatief hoogwaardige woningen zal er ook worden geïnvesteerd in de openbare ruimte met de aanleg van een park in de nieuwe woonwijk. Daarnaast kunnen de toekomstige bewoners van de woningen aan het water, de Kruisvaart, hun boot voor het huis aanmeren. Via de toekomstige verbinding over het spoor, de Rabobrug, is het 5 minuten lopen naar de binnenstad van Utrecht.

NS Stations heeft voor een samenwerking met a.s.r. vastgoed ontwikkeling gekozen vanwege de ervaring van de ontwikkelaar met succesvolle, maar vooral ook maatschappelijk verantwoorde ontwikkelingen. Ontwikkelingen met respect en oog voor de omgeving en de toegevoegde waarde voor de stad.

De gesloten intentieovereenkomst bevat afspraken over de gezamenlijke ontwikkeling en realisatie van het project Kruisvaartkade en hoe dit voorbereid zal gaan worden. De komende periode gaan beide partijen verder met het uitwerken van de plannen om – onder afstemming met de gemeente Utrecht – te komen tot een definitief stedenbouwkundig plan en schetsontwerp van de woningen.

Stationsgebied
Het plangebied ligt vlakbij Utrecht Centraal waar NS in nauwe samenwerking met de gemeente Utrecht en ProRail werkt aan de realisatie van het nieuwe treinstation. Verder zijn ook de ontwikkeling van het bus- en tramstation en de ontwikkeling van nieuwe kantoren een belangrijke verbetering van de bereikbaarheid en de kwaliteit van het stationsgebied.

Groeistrategie
De afspraken met NS Stations passen in de nieuwe acquisitie strategie van a.s.r. vastgoed ontwikkeling om eigenaren van bij voorkeur binnenstedelijk vastgoed te ontzorgen bij de herontwikkeling van diens vastgoed om zo de optimale (grond)waarde te creëren. Daarbij coördineert a.s.r. vastgoed ontwikkeling de volledige herontwikkeling en neemt zij aanvaardbare risico’s op het gebied van planontwikkeling, realisatie en verkoop van het project.

 

http://www.asrvastgoedontwikkeling.nl/nieuws/persberichten/2014/10/ns-stations-en-asr-vastgoed-ontwikkeling-tekenen-intentieovereenkomst-ontwikkeling-kruisvaartkade-utrecht/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?