Hoogste punt bereikt nieuw kantoor Heerema Marine Contractors

0

Het hoogste punt is officieel bereikt van de kantoorontwikkeling voor Heerema Marine Contractors Nederland S.E. (HMC) aan de Vondellaan 47 in Leiden. Het nieuwe markante gebouw, dat wordt gerealiseerd op de locatie van het voormalige kantoorpand van HMC, is 50 meter hoog. Delta Development Group en VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling zijn verantwoordelijk voor deze duurzame herontwikkeling. Naar verwachting wordt het kantoorpand het laatste kwartaal 2015 opgeleverd. Eerder sleepte Delta Development nog een van de eerste BREEAM-NL Sloop en Demontage certificaten in de wacht voor de duurzame sloop van de locatie.

De vlag hijsen
De CEO van HMC, de heer Jan-Pieter Klaver, en Coert Zachariasse namens de ontwikkelingscombinatie, hesen tijdens de viering gezamenlijk de vlag in de top. Met een knallend “V47 Take 2”- de projectnaam van de herontwikkeling – werd de officiële handeling afgesloten. Het kantoor van ca 21.500 m2 bvo biedt volgend jaar ruimte aan 1.250 medewerkers met een groeipotentie tot 1.600 medewerkers.

Groeien uit het jasje
Coert Zachariasse, CEO Delta Development Group “Dankzij de volledige inzet van de aannemer en de onderaannemers in de afgelopen maanden, vordert het project naar verwachting en kunnen wij het kantoor nog steeds conform planning opleveren. Wij hopen voor de komende winterperiode het project wind en waterdicht te krijgen, zodat ook de afbouwwerkzaamheden tijdig kunnen worden opgestart.” Jan Pieter Klaver, CEO Heerema Marine Contractors, is zeer tevreden over de bouw en de vorderingen. “Wij groeien letterlijk uit ons jasje en kijken uit naar onze nieuwe huisvesting van het hoofdkantoor. Het is bijzonder om dagelijks te ervaren hoe een beeld steeds meer werkelijkheid wordt.”

Het project wordt gerealiseerd door het bouwbedrijf Wessels Zeist, het gebouwontwerp is van de hand van OPL Architecten te Utrecht. Heerema Marine Contractors is geadviseerd door RJVD Vastgoed bv en Holthuijsen Bouwadviseurs.

 

http://www.dgbc.nl/actueel/nieuwsarchief/hoogste-punt-bereikt-nieuw-kantoor-heerema-marine-contractors

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?