4.000 NVM-makelaars aan de slag met GeoWeb

0
Bij de koop of verkoop van een woning of een (agrarisch) bedrijfspand, speelt informatie over de omgeving een cruciale rol. Denk hierbij aan de ruimtelijke bestemming, bodem of kadastrale grenzen. NVM biedt vanaf vandaag geografische informatie aan via GeoWeb, een softwareproduct van Grontmij.

De circa 4.000 aangesloten makelaars kunnen hierdoor sneller en efficiënter hun werk doen. Op 16 oktober zijn NVM-applicaties en rapportages, uitgebreid met geografische informatie via GeoWeb, feestelijk geïntroduceerd tijdens het landelijke NVM-congres.

Interactieve geografische kaart
Makelaars zijn veel tijd kwijt aan het opstellen van bijvoorbeeld taxatierapporten. Hierbij worden diverse bronnen geraadpleegd, zoals het Kadaster, ruimtelijke plannen, en bodemloketten. GeoWeb is een softwareproduct van Grontmij en Esri Nederland, en presenteert deze informatie in één overzichtelijke, interactieve geografische kaart via internet, waardoor de applicaties en rapportages van NVM uitgebreid worden met geografische informatie.

Weloverwogen besluiten
Kirsten Culp, projectleider bij Grontmij: “Grontmij werkt continu aan de verbetering van leef- en werkomgeving in Nederland. Door het ontsluiten van geografische informatie via GeoWeb aan NVM-makelaars helpt NVM haar leden weloverwogen besluiten te maken over de aankoop van vastgoed.”

Eén systeem
Harmen van Dam, projectcoördinator bij NVM: “Alle NVM-makelaars hebben vanaf nu zowel op kantoor als op locatie via smartphone of tablet toegang tot de belangrijkste ruimtelijke informatie van panden en gronden in één systeem. Daarnaast kunnen we in de toekomst meer informatie beschikbaar stellen, bijvoorbeeld door producten van de Kamer van Koophandel te ontsluiten, of aan te geven welke zorginstellingen, scholen, winkels en ov-faciliteiten er in de buurt zijn. Dankzij geografische informatie via GeoWeb kunnen makelaars sneller en efficiënter werken.”

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?