Start bouw 35 eengezinswoningen in Berkel en Rodenrijs

0

Op 16 oktober 2014 start officieel de bouw van 35 eengezinswoningen op een wooneiland in de Gouden Uilbuurt in Berkel en Rodenrijs. Ontwikkelaar is Gouden Uil C.V., een samenwerkingsverband van Amvest en Kavel Vastgoed. De totale omzet bedraagt circa 10,6 miljoen euro inclusief btw. Negentig procent van de woningen is verkocht.

De ruime woningen – 17 rij- en 12 hoekwoningen en 6 twee-onder-een-kapwoningen – worden uitgevoerd in de typische Gouden Buurten architectuur met aandacht voor details zoals fraai metselwerk en betimmerde gootoverstekken. De woningen zijn duurzaam en zuinig; ze krijgen een CV ketel met hybride warmtepomp en hebben energielabel A. De hybride pomp haalt de afgezogen (warme) lucht uit het ventilatiesysteem en geeft deze weer af aan vloerverwarming. Naar verwachting krijgen de kopers volgend jaar zomer de sleutel van hun nieuwe woning.

Architect van de woningen is Henk Reijenga uit Voorburg; aannemer Van Mierlo Bouwprojecten uit Maasdijk.

In 2003 hebben de gemeente Lansingerland, Amvest en Kavel Vastgoed een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling en realisatie van de vinexwijk Westpolder/Bolwerk (de Gouden Buurten). Het totale plan voorziet in de bouw van circa 3.000 koop- en huurwoningen en de invulling van het openbare gebied binnen de grote ontsluitingswegen. Daarnaast worden verspreid door de wijk drie basisscholen en een vmbo-school gerealiseerd. Op dit moment zijn circa 1.220 van de 3.000 geplande woningen gerealiseerd. De overige deelplannen zullen gefaseerd ontwikkeld en gebouwd worden Het uitgangspunt voor de Gouden Buurten is de combinatie van dorpse charme en stedelijk comfort. De wijk kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan woningontwerpen die qua sfeer een eenheid vormen. De gemeenschappelijke basis is een landelijke, traditioneel Hollandse stijl. Naar verwachting is de gehele wijk in 2024 gereed.

 

http://www.amvest.nl/nieuws/start-bouw-35-eengezinswoningen-berkel-en-rodenrijs/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?