Theater de Stoep in Spijkenisse geopend

0

Op 9 oktober is het nieuwe theater De Stoep in het centrum van Spijkenisse feestelijk geopend. Het theater heeft een grote zaal met en capaciteit van 600 personen en een kleine zaal met 200 zitplaatsen.

VORM Bouw heeft in opdracht van de gemeente Spijkenisse de bouw van het theater gerealiseerd. Het is een uniek ontwerp van UNstudio, architect Ben van Berkel. IOB had de opdracht om in BIM de bouwtechniek en contructie te engineeren.

Het gebouw is aan de buitenzijde gekenmerkt door vloeiende, maar ook strakke lijnen en is op een zorgvuldige wijze ingepast in de omgeving. De bezoekers worden vanuit de foyer op een vloeiende manier naar de zalen geleid. Het theatercafé aan het water is ontworpen in de vorm van een amfitheater en kan worden gezien als derde zaal.

 

http://bouw.vorm.nl/index.php/nieuws/P0/theater_de_stoep_is_spijkenisse_geopend

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?