KPMG benoemt Bert Ferwerda tot lid RvB en CHRO

0

KPMG maakt vandaag de voorgenomen benoeming van Bert Ferwerda (1960) als lid van de Raad van bestuur en Chief Human Resources Officer bekend. Hij treedt op 1 november in dienst van KPMG. Hij zal na een inwerkperiode verantwoordelijk worden voor de portefeuille Human Resources (HR). De voorgenomen benoeming wordt aan de AFM ter toetsing voorgelegd.

Ferwerda is afkomstig van de Rabobank, waar hij diverse HR-functies heeft vervuld, waarvan de laatste als Global Head of HR. Daarvoor was hij onder andere werkzaam bij ABN Amro en IBM.

Jan Hommen, bestuursvoorzitter KPMG:
“Het succes van ons integrale veranderingsprogramma true blue wordt bepaald door de duurzame verandering in cultuur en gedrag. De “HR-agenda” is daarmee één van onze topprioriteiten. Al eerder kondigden wij aan expertise van buiten te zoeken voor onze Raad van Bestuur. Daarom ben ik zeer verheugd dat we vandaag de komst van Bert Ferwerda bekend kunnen maken. Met zijn kennis en langjarige ervaring in HR, op de hoogste niveaus van grote organisaties, vormt hij een absolute versterking van ons bestuursteam. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de voor onze verandering zo belangrijke HR-agenda bij hem in goede handen is”.

Klik om de afbeelding te vergrotenBert Ferwerda:
“KPMG heeft recentelijk een aantal structurele en ingrijpende veranderingen aangekondigd. Ik beschouw het als een bijzondere uitdaging om hier mede vorm aan te geven en de implementatie ervan te helpen realiseren. KPMG is een prachtig bedrijf met talentvolle, toegewijde medewerkers. Samen met mijn toekomstige collega’s in de Raad van Bestuur gaan we KPMG weer terugbrengen naar de top in Nederland”.

 

http://www.kpmg.com/NL/nl/IssuesAndInsights/ArticlesPublications/Persberichten/Pages/KPMG-benoemt-Bert-Ferwerda-tot-lid-Raad-van-Bestuur-en-Chief-Human-Resources-Officer.aspx

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?