Woonstad Rotterdam wil jongerenhuisvester Stadswonen overnemen van Vestia

0

Vestia en Woonstad Rotterdam hebben vandaag een intentieovereenkomst getekend over de overname van studenten– en jongerenhuisvester Vestia Rotterdam Stadswonen. Hierdoor wisselen ruim 7.000 kamers, studio’s, appartementen en bedrijfsruimten in Rotterdam van eigenaar. De overdracht van het onroerend goed vindt naar verwachting medio 2015 plaats.

Overname goed voor de sector
“De komende jaren werken wij aan duurzaam financieel herstel en leggen wij de focus volledig op onze kerntaken,” aldus Arjan Schakenbos, voorzitter van de Raad van Bestuur van Vestia. “Het afbouwen van de verhuur van woningen voor studenten en jongeren is een onderdeel van ons ondernemingsplan. Woonstad Rotterdam is in veel opzichten een uitermate geschikte overnamepartner en verhuurder van het bezit van Stadswonen.” Met deze overname draagt Woonstad Rotterdam bij aan het herstel van Vestia en aan het belang van de hele corporatiesector. Vestia wil tot 2022 ruim 30.000 woningen verkopen om zo weer een gezonde corporatie te worden, zonder financiële steun van de sector.

Jongeren behouden voor Rotterdam
“De huisvesting van studenten en jongeren is een van de speerpunten uit onze herziene ondernemingsstrategie”, zegt Maria Molenaar, voorzitter van de Raad van Bestuur van Woonstad Rotterdam. “Deze overname sluit dus goed aan bij onze strategische koers voor de komende jaren. Het is essentieel voor de economische toekomst van Rotterdam dat hoogopgeleide jongeren in de stad blijven wonen. Daar zijn goede en betaalbare woningen voor nodig.”

KennisAs
De woningen van Stadswonen liggen vooral rondom de KennisAs, de virtuele lijn die oost-west door de stad loopt en vijf leefgemeenschappen van studenten en jongeren met elkaar verbindt: Campus EUR Woudestein, Stadsportaal Oostplein, Biz Live Westblaak, Stadscampus Hoboken en de Creatieve Werkplaats Coolhaveneiland. Het concept KennisAs is ontwikkeld door Stadswonen om de kenniseconomie in Rotterdam zichtbaarder te maken.

Stadswonen Rotterdam
De overname betreft ongeveer 7.000 eenheden. Ruim 6.000 eenheden zijn kamers en woningen. Daarvan bestaat meer dan de helft uit onzelfstandige kamers in 24 grote studenten- en jongerencomplexen. De rest betreft kleinere klassieke herenhuizen, een paar honderd reguliere woningen, bedrijfsruimten en overige eenheden. De merknaam Stadswonen blijft behouden: onder de naam Stadswonen Rotterdam wordt de studenten- en jongerenhuisvester een organisatieonderdeel van Woonstad Rotterdam.

 

http://www.vestia.nl/Actueel/Nieuws/Pages/WoonstadRotterdamwiljongerenhuisvesterStadswonenovernemenvanVestia.aspx

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?