Huurders willen actie tegen huurverhogingen

0

Huurders willen actie tegen de huurverhogingen, bleek vandaag uit de massaal ingevulde actiepeiling op de Landelijke Huurdersdag van de Nederlandse Woonbond.

De afgelopen twee jaar stegen de huren gemiddeld ruim negen procent. De Woonbond hield daarom een Landelijke Huurdersdag in Ede, over betaalbaar huren. Met ruim zeshonderdvijftig aanwezige huurders zat het congrescentrum vol.

Landelijke HuurdersdagMinister Blok trapte de dag af met de opening van de week van de energierekening voor huurders. De zaal met huurders was kritisch tegenover Blok, die sprak over het omlaag brengen van de energierekening, terwijl de huren zo hard zijn gestegen. In debat met Blok vertolkte Woonbonddirecteur Ronald Paping het geluid van de huurders op het podium. ‘Niet alleen de energierekening, maar ook de huurverhogingen moeten omlaag,’ aldus Paping. ‘De extreme huurverhogingen, het tekort aan betaalbare woningen, het asociale huurbeleid, de verhuurdersheffing die uiteindelijk ook door de huurders wordt opgehoest. De maat is vol.’

De Woonbond gaat de komende tijd dan ook verder met de achterban in gesprek over actievormen. Naast het uitwisselen van actie-ideeën, werden ook masterclasses over huurrecht en energiebesparing gegeven en was er een debat tussen wethouders Wonen uit Utrecht, Almere, Leeuwarden en Etten Leur.

 

http://www.woonbond.nl/nieuws/3581

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?