Wetsvoorstel tijdelijke huur ter consultatie

0

Woningeigenaren krijgen meer mogelijkheden om tijdelijke huurcontracten te sluiten. Daarmee wil het kabinet de doorstroming op de woningmarkt bevorderen. Minister Blok heeft op donderdag 9 oktober 2014 een conceptwetsvoorstel gepubliceerd, waar belanghebbenden een reactie op kunnen geven.

Meer mogelijkheden
Het wordt mogelijk om huurcontracten met een maximumduur van twee jaar af te sluiten. Een huiseigenaar mag daarnaast op grond van meer argumenten een huurcontract beëindigen als hij de woning zelf wil gebruiken (‘dringend eigen gebruik’). Ook komen er meer mogelijkheden voor tijdelijke verhuur binnen de Leegstandswet. Minister Blok kondigde deze maatregelen al aan in april 2014.

Reageren op het wetsvoorstel kan tot 6 november.

 

http://www.aedes.nl/content/artikelen/woningmarkt/betaalbaar-wonen/wetsvoorstel-tijdelijke-huur-ter-consultatie.xml

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?