Logistiek ongevoelig voor malaise retail

0

De Nederlandse logistieke markt blijft goed presteren met een stabilisatie van zowel huurprijzen als aanvangsrendementen. De groei van de export en de nog steeds hard groeiende online winkelmarkt zorgen voor een aanhoudende vraag naar logistieke ruimte. Dit blijkt uit de nieuwste editie van de Colliers International Rents Map.
Er bestaat voornamelijk vraag naar hoogwaardige distributieruimte op bereikbare locaties. Dit deelsegment zal stijgende huurprijzen en dalend rendement laten zien. Aan de andere kant zal er bij verouderde logistieke panden, op slechtere locaties een dalende huurprijs en een stijgend aanvangsrendement te zien zijn. Deze tweedeling is al langer waar te nemen, maar wordt alleen nog maar sterker.

Vooral de Brabantse stedenrij blijft goed presteren. In zowel Tilburg als de regio Bergen op Zoom zijn de huurprijzen het afgelopen half jaar gestegen. De regio Arnhem-Nijmegen en Rotterdam zijn de enige twee regio’s waar er het afgelopen half jaar een daling van de huurprijzen te zien was. In deze regio’s zal de huurprijs zich het komende half jaar stabiliseren. De huurprijzen in de regio Amsterdam, Schiphol en Almere staan wel onder druk. Hier wordt verwacht dat de huren de komende zes maanden zullen dalen.

Download de Colliers International Industrial and Logistics Rents Map H2 2014 hier

 

http://www.colliers.com/nl-nl/netherlands/insights/market-news/2014/10-10-2014-industrial-rents-map/?14915511a67.

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?