Dura Vermeer bouwt nieuw trainingscentrum Carnival Cruises

0

Dura Vermeer gaat in Almere een nieuw trainingscentrum bouwen voor Carnival, ’s werelds grootste cruise-onderneming. In dit nieuwe Center for Simulator Maritime Training (CSMART) worden jaarlijks 6500 officieren en dekpersoneel getraind, die werkzaam zijn op één van de cruiseschepen van Carnival.
Afgelopen woensdag vond de officiële aankoop plaats van het terrein in Almere Poort waar CSMART moet verrijzen. Daarmee werd direct het startschot gegeven voor de bouw. Carnival beschikt aan de Gooise Kant in Almere al over een trainingscentrum. De nieuwe trainingsfaciliteit wordt echter drie keer zo groot. Carnival kiest opnieuw voor Almere vanwege het goede gastheerschap van de stad en de centrale ligging, dichtbij Schiphol en Amsterdam.

Carnival werkt bij de ontwikkeling van het nieuwe trainingscentrum samen met vastgoedontwikkelaar Amvest Vastgoed. CSMART maakt deel uit van een nieuwe gebiedsontwikkeling in Almere Poort waar op termijn ook kantoren, woningen, een haven en een boulevard zullen verrijzen in een duin- en strandachtige omgeving.

Carnival investeert circa 50 miljoen dollar in het trainingscentrum, dat de stad en regio circa 50 nieuwe banen zal opleveren. In 2016 staat de oplevering gepland.

 

http://www.duravermeer.nl/nieuws/artikel/1527/dura-vermeer-bouwt-nieuw-trainingscentrum-carnival-cruises/#.VDrjjkp9SuY

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?