In december start bouw studentencomplex Smiley op Zeeburgereiland

0

In december start de bouw van het studentencomplex Smiley aan de IJburglaan op Zeeburgereiland, Amsterdam Oost. Het gaat om een complex met 362 wooneenheden die in opdracht van Van Wijnen, IC Netherlands en DUWO wordt gebouwd. Architect Studioninedots heeft alle buitenruimtes naar het dak verplaatst. Door het blok aan de zonnige voorzijde te verlagen, ontstaat daar ruimte voor terrassen. De gekromde vorm van het gebouw zou associaties oproepen met het smiley-symbool, vandaar de naam.

Aanvankelijk zou De Key op deze kavel studentenwoningen bouwen, maar het ontbrak de woningstichting aan middelen. De locatie werd daarom teruggegeven. Vervolgens heeft de gemeente bouwbedrijf/projectontwikkelaar Van Wijnen bereid gevonden de studentenwoningen te realiseren. Amsterdam ondersteunt de bouw met een stimuleringsbijdrage van 160.000 euro vanwege extra kosten voor bijzondere geluidwerende voorzieningen. Dat bedrag was eerder al toegekend aan De Key, maar gaat nu over naar Van Wijnen.

 

http://www.nul20.nl/december-start-bouw-studentencomplex-smiley

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?