DHG en UDC herontwikkelen de Ferro Dome in Rotterdam tot nieuwe evenementenlocatie

0

Begin vorige jaar kocht DHG (David Hart Group) op risico het al jaren lang leegstaande terrein van 3.5 hectare van het Amerikaanse bedrijf Ferro (Holland) B.V. Op het terrein zijn tal van gebouwen aanwezig waaronder een gashouder van ca 3.000 m² welke dateert vanuit de tijd dat er op deze locatie nog een gasfabriek stond. Een duidelijke visie had DHG ten tijde van de aankoop nog niet maar dat er met deze ruige industriële locatie iets bijzonders te doen viel wisten ze al wel, zo verteld Willem Slager van DHG.

Willem Slager: “Gelijk vanaf de aankoop zijn wij dagelijks in gesprek geweest met potentiële partijen op zoek naar de juiste invulling voor dit complex. Mede door de aanwezigheid van de gashouder maar daarnaast ook de centrale ligging van het terrein ten opzicht van het openbaar vervoer, de snelweg en het water bleek de herontwikkeling tot evenementenlocatie het ultieme plan!

De oude gashouder in het Rotterdamse Vierhavensgebied wordt een evenementenlocatie. Al in december zullen de eerste evenementen plaatsvinden in de Ferro Dome. Het karakteristieke lichtblauwe bouwwerk biedt plaats aan zo’n 6000 bezoekers.

Initiatiefnemer DHG zal met UDC de organisator van onder andere Dance Valley, en Paul Stiekema, oud-directeur van de Heineken Music Hall het complex herontwikkelen tot een unieke evenementen locatie.

Er zullen miljoenen worden geïnvesteerd in het complex om deze unieke locatie te realiseren, maar daarbij zal ook het karakter van het terrein in ere worden behouden.

De Ferro Dome gaat plaats bieden aan live-concerten, dance-evenementen en culturele initiatieven in de breedste zin van het woord. ‘We willen zorgen dat er weer meer te beleven valt in Rotterdam,’ zegt Paul Stiekema. ‘We staan overal voor open, en met dit prachtige formaat en een permanente vergunning, zien we tot ons plezier al enorm veel animo.’ Ferro Dome draait proef van december tot juni, daarna wordt de loods verbouwd om voor de kerst van 2015 officieel heropend te worden.

 

http://www.dhg.nl/nieuws/ferro-dome-rotterdam-nieuwe-evenementenlokatie/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?