AOS Group sluit zich aan bij Colliers International

0

Colliers International heeft vandaag bekend gemaakt dat het fuseert met de AOS Group, een in Europa leidende vastgoed en workplace consultancy organisatie welke werkt voor de eindgebruiker. Deze overname biedt Colliers een belangrijke nieuwe operationele basis in Frankrijk, België en breidt de bestaande vestigingen in Nederland, Engeland, Spanje, Zwitserland en Marokko uit.
Door de fusie met de AOS Group verstevigt Colliers International haar positie als adviseur voor eindgebruikers. De afdelingen Corporate Solutions en Projectmanagement van Colliers in Nederland en de 35 professionals van AOS-NL worden ondergebracht in het nieuwe bedrijf Colliers International Corporate Solutions BV, waardoor een uniek expertisecentrum ontstaat met 45 professionals die ingezet worden voor vraagstukken van de eindgebruikers. Dit nieuwe bedrijfsonderdeel richt zich op Strategisch Vastgoedadvies, Tenant Representation, Workplace Innovation, Facility Management, FM-benchmark en Project Management en zal haar diensten aanbieden vanuit de vestigingen in Rotterdam en Amsterdam. Colliers International Corporate Solutions zal worden geleid door Harold Coenders, de huidige algemeen directeur van AOS in Nederland. Het directieteam zal verder bestaan uit Willem van Ansem, Marjon van Bree en Eric Annaert.

Jaap van Rhijn, CEO Colliers International Nederland: “Door de fusie met AOS zetten we een belangrijke volgende stap in onze ontwikkeling. Eindgebruikers vragen om een adviseur die vakinhoudelijke kennis heeft van organisaties en zodanig kan adviseren over innovatieve werkplekken dat de organisatie verbetert en er tegelijkertijd kosten worden bespaard. De mensen van AOS voegen deze hoogwaardige expertise toe aan Colliers. Dankzij het marktleiderschap van AOS op het terrein van FM-benchmarking kunnen wij fact-based advies geven over de mogelijkheden van kostenreductie van een nieuwe huisvestingsstrategie en de integrale exploitatiekosten van huisvesting. Daarnaast zien wij grote kansen om deze expertise ook buiten Nederland in te zetten. De focus op de eindgebruiker past goed in onze traditie om expertise samen te brengen met onafhankelijkheid van advies.”

Harold Coenders, directeur Colliers International Corporate Solutions: “In de snel globaliserende wereld van multinationale organisaties biedt Colliers een enorme versterking van het internationale netwerk en de mogelijkheid om Nederlandse organisaties daadwerkelijk een wereldwijde dienstverlening te bieden. In de nieuwe opzet blijven we als Corporate Solutions exclusief werken voor de eindgebruiker maar kunnen we nu meer diensten en expertise aanbieden, bijvoorbeeld op het gebied van object- en portfoliotaxaties en herontwikkelingsstudies. In een wereld waarin werk en werkvormen snel evalueren gaat de synergie tussen Workplace Innovation en bijvoorbeeld de kennis van nieuwe hotelconcepten zeker leiden tot nieuwe innovatieve oplossingen voor de eindgebruiker.”

 

http://www.colliers.com/nl-nl/netherlands/insights/market-news/2014/9-10-2014-aos-sluit-zich-aan-bij-colliers-international

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?