Van Wijnen Noord B.V. lanceert vernieuwend woonconcept: Fijn Wonen

0

Op vrijdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid lanceert Van Wijnen Noord B.V. ‘Fijn Wonen’. Fijn Wonen is het resultaat van het verduurzamen van een (bestaande) woning ten aanzien van energie, lage woonlasten, wooncomfort, zorg en welzijn. In ‘Fijn Wonen’ is de visie van Van Wijnen op wonen nu én in de toekomst geconcretiseerd in de vorm van een inspiratiehuis aan de Ra’anana 10 in Gorredijk. Wethouder Piet van Dijk van de gemeente Opsterland en leerlingen van de Burgemeester Harmsmaschool uit Gorredijk openen het inspiratiehuis op 10 oktober.

Veranderende woonwensen
De oorspronkelijke woning aan de Ra’anana 10 is gebouwd in de jaren zestig en voldeed niet meer aan de eisen en wensen van vandaag en nog belangrijker: al helemaal niet aan de toekomstige wensen van woonconsumenten. Door de snelle ontwikkelingen en veranderingen in de maatschappij op het gebied van wonen, zorg en energie willen, kunnen en moeten bewoners bijvoorbeeld veel langer zelfstandig in hun huis blijven wonen en worden de woonlasten steeds hoger.

De woning aan de Ra’anana 10 is representatief voor duizenden woningen in Nederland. Van Wijnen kocht de woning en verbouwde de woning in zeer korte tijd tot een eigentijdse woning, die van vele moderne vormen van comfort is voorzien. De woning is op een innovatieve wijze opgewaardeerd waarbij de woning haar eigen energie opwekt, dit resulteert in een energienotaloze woning. Daarnaast is de woning voorzien van slimme technologie, inclusief maatregelen waarbij zorg (tot en met ZorgZwaartePakket 4) thuis verleend kan worden door zorgaanbieders. Kortom: comfortabeler wonen voor de consument, ondersteund door het aanbieden van additionele woondiensten.

Inspiratiehuis
De woning dient als inspiratiehuis waar mensen kunnen ‘proefwonen’ en als demonstratiewoning om bewoners en opdrachtgevers het eindresultaat te laten verkennen, beleven en verfijnen. De eerste bezoekers staan symbool voor de toekomst waar Van Wijnen in gelooft: de jeugd. Ongeveer 125 studenten worden op 10 oktober in Gorredijk ontvangen, waarbij gastcolleges over de toekomst gegeven worden en de woning bekeken wordt.

 

http://www.vanwijnen.nl/actueel/bouwnieuws/Van-Wijnen-Noord-B-V–lanceert-vernieuwend-woonconcept–Fijn-Wonen.html?id=1708

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?