Nieuwe participant voor Amvest Residential Core Fund

0

Per 1 oktober 2014 verwelkomt het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund) een nieuwe participant die zal toetreden met 50 miljoen euro. Dit investeringsvolume zal worden aangewend voor de verdere groei en versterking van de portefeuille. De nieuwe investeerder is een Nederlands pensioenfonds.

Het ARC Fund investeert fors in de verdere uitbreiding van de pijplijn. Hierbij zet het fonds sterk in op acquisities in de grote steden van de Randstad. Een recente verwerving is onder andere het project aan de Fred Roeskestraat aan de Zuidas in Amsterdam. Het ARC Fund heeft het right of first refusal op alle door Amvest ontwikkelde huurwoningen. Hierdoor heeft het fonds toegang tot in het oog springende ontwikkelingen zoals Cruquius in Amsterdam waar de komende jaren een omvangrijke gebiedsontwikkeling wordt gerealiseerd.

“Beleggen in vrijesectorhuurwoningen staat opnieuw volop in de belangstelling bij institutionele beleggers”, aldus Wim Wensing, directeur Investment Management van Amvest. “Als gevolg van de aantrekkende woningmarkt en de veranderde regelgeving zien beleggers een goed momentum om nu woningen aan de portefeuille toe te voegen. De grote vraag naar middeldure huurwoningen blijft de komende jaren onverminderd groot”.

ARC FUND: HOOGWAARDIGE WONINGPORTEFEUILLE MET STABIEL EN DUURZAAM RENDEMENT
Het ARC Fund heeft een kwalitatief hoogwaardige core woningportefeuille. Het betreft zowel eengezinswoningen als appartementen. De focus ligt op duurzame woningen in het middeldure huursegment in de economisch sterke regio’s binnen de Randstad. Het fonds heeft de hoogst haalbare GRESB-kwalificatie ‘Green Star’. De gemiddelde leeftijd van de woningen is met circa tien jaar jong. Het fonds combineert een laag risico met een stabiel rendement. Medio 2014 omvat het ARC Fund bijna 6.000 woningen, die een totale waarde vertegenwoordigen van circa 1,1 miljard euro. Het fonds staat open voor nieuwe investeerders en heeft een groeistrategie.

 

http://www.amvest.nl/nieuws/nieuwe-participant-voor-amvest-residential-core-fund/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?