Nieuw Utrechts Stadskantoor opent haar deuren voor publiek

0

Dinsdag 7 oktober, opende het Stadskantoor in Utrecht haar deuren voor het publiek. Bezoekers die voor hun verhuizing, parkeervergunning, paspoort, sollicitatietraining, uitkering of inenting komen, kunnen nadat zij een afspraak hebben gemaakt terecht op de eerste 5 verdiepingen. Het pand staat naast het Centraal Station Utrecht, hét OV-knooppunt van Nederland. Met het Stadskantoor is de gemeente Utrecht beter zichtbaar en vindbaar.

Om 10.30 uur opende burgemeester Jan van Zanen samen met meneer Koeman, de voor deze gelegenheid geplaatste grote rode deur. Meneer Koeman kwam vandaag zijn verhuizing doorgeven. Bezoekers die een afspraak maken voor een baliebezoek in het Stadskantoor kunnen in de centrale hal bij informatiezuilen hun afspraakgegevens intoetsen. Zij krijgen vervolgens te zien waar ze zich kunnen melden. Wanneer dit onduidelijk is helpen gastvrouwen de bezoekers verder naar de plek van bestemming.

Het Stadskantoor biedt onderdak aan 3500 medewerkers van de gemeente Utrecht. 15% van het pand is verhuurd aan andere partijen.

Het Stadskantoor is een 92m hoog pand, telt 21 verdiepingen, 2 torens, 65.000m2 oppervlakte, € 110 mln. Bouwkosten, 2500 werkplekken, 160 parkeerplekken voor bedrijfsauto’s, 2200 fietsparkeerplekken, 40 oplaadpunten voor elektrische auto’s, 40 oplaadpunten voor elektrische fietsen/scooters, 7 miljoen kg staal , 12.000m2 geveloppervlakte, 4 km waterleiding, 10.000 sprinklerkoppen, 47 publieksbalies, 15 liften, 180 toiletten en 3800 lockers.

 

http://www.utrecht.nl/nieuws/artikel/nieuw-utrechts-stadskantoor-opent-haar-deuren-voor-publiek/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?