CMS kiest voor nieuwe Zuidtoren in Amsterdam

0

CMS heeft in hoofdlijnen overeenstemming bereikt met G&S Vastgoed en Victory Advisors voor de huur van een nieuw te bouwen toren aan de Amsterdamse Zuidas. Het internationale advocatenkantoor gaat het bovenste deel van de Zuidtoren bij het Atrium-comlex huren.

De Zuidtoren wordt gebouwd op de hoek Parnassusweg en de ingang van NS-station Amsterdam-Zuid en is ontworpen door het Amsterdamse architectenbureau MVSA. De totaal verhuurbaar vloeroppervlakte van de Zuidtoren is circa 14.000 m², waarvan CMS ongeveer de helft in gebruikt neemt.

De Amsterdamse vestiging van CMS is momenteel gevestigd in de Mondriaantoren aan het Amstelplein. CMS kiest onder andere voor de nieuwe locatie omdat een groot deel van haar Utrechtse vestiging in Amsterdam wordt samengevoegd. De vestiging in Utrecht aan de Newtonlaan blijft behouden.

Medio 2017 wordt de Zuidtoren opgeleverd. Het betreft een duurzaam gebouw dat is voorzien van een eigen Warmte Koude Opslaginstallatie (WKO) en bij oplevering een BREEAM ‘Excellent’ certificaat krijgt.

Victory en G&S zijn begin augustus 2014 gestart met de renovatie van het Atrium. De totale renovatie zal eind 2015 zijn voltooid. De renovatie van de centrale ontvangstruimte, tuin en receptie zijn dit najaar gereed. Het nieuwe luxueuze restaurant, food market, barrista en juicebar zullen begin 2015 worden geopend. Rondom het bestaande gebouw wordt ook een nieuwe ondergrondse parkeergarage gerealiseerd ter vervanging van de huidige garage. De bouw van de nieuwe parkeergarage begint rond de jaarwisseling.

Het gerenoveerde Atrium op de Zuidas wordt met de verhuur aan CMS uitgebreid met de Zuidtoren. Afhankelijk van verdere verhuur zal ook de Noordtoren worden gebouwd.

DTZ Zadelhoff adviseerde CMS bij deze transactie.

 

http://www.dtz.nl/nl/over-dtz-zadelhoff/nieuws-en-agenda/overzicht-transactieberichten/2014/q4-2014/transactieberichten-uit-het-vierde-kwartaal/cms-kiest-voor-nieuwe-zuidtoren-in-amsterdam?page=1&region=

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?