Landgoed Sancta Maria in Noordwijk komt tot leven

0

Op de grens van Noordwijk en Noordwijkerhout op loopafstand van het strand ligt Sancta Maria, een landgoed dat in het verleden fungeerde als zorginstelling. Nu wordt het circa 45 hectare tellende landgoed ontwikkeld tot een woongebied met bouwkavels, herenhuizen en appartementen.

Om mensen alvast kennis te laten maken met het gebied, organiseerde Ontwikkelingscombinatie Sancta Maria, een samenwerking tussen Bouwfonds en VORM, een Lifestyle Event.In de bijzonder verlichte oude kapel en in de modelwoning in paviljoen Paulus kregen de 550 een goede indruk van het landgoed. Een architect en tuinontwerper waren aanwezig en mensen konden auto’s, boten en kunstwerken bekijken. Op het landgoed komen 235 woningen, waarvan 55 in bestaande gebouwen. Ook zijn er 44 door tuinen omringde nieuwbouwappartementen. Er zijn ook 132 bouwkavels met een oppervlakte van circa 900 m2 tot ruim 2 hectare gepland. Afgelopen zomer is gestart met de verkoop van de eerste 42 bouwkavels en 7 historische herenhuizen in paviljoen Paulus. Binnenkort start de verkoop van de herenhuizen in paviljoen Bernadette en herenhuizen in het monumentale hoofdgebouw.

 

http://ontwikkeling.bouwfonds.nl/over-ons/nieuws

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?