Huurwoningen energiezuiniger met goedkope lening

0

Woningcorporaties kunnen vanaf 6 oktober 2014 gebruikmaken van de regeling Fonds energiebesparing huursector (FEH). Zij kunnen een FEH-lening aanvragen met een lage rente voor het energiezuiniger maken van alle typen huurwoningen ongeacht de huurprijs. Een aanvraag indienen kan tot 30 september 2019. De regeling komt voort uit het Nationale Energieakkoord.

FEH
Voor de regeling is 75 miljoen euro beschikbaar; 58.240.000 euro is gereserveerd voor woningcorporaties en 14.560.000 euro voor overige verhuurders. Woningcorporaties kunnen een lening aanvragen voor maximaal 25 procent van de projectkosten met een maximum van 15.000 euro per woning. Per aanvrager geldt een maximumbedrag van 8 miljoen euro. De ondergrens voor een leningaanvraag is 75.000 euro. De looptijd van de lening is vijftien jaar met een rente van 0,5 procent voor woningen onder de liberalisatiegrens en 1,9 procent voor woningen boven de liberalisatiegrens.

STEP
Hiernaast bestaat ook de STimuleringsregeling EnergiePrestatie huursector (STEP), een subsidieregeling voor woningen onder de liberalisatiegrens. Die regeling komt ook voort uit het Nationale Energieakkoord. Via STEP is 400 miljoen beschikbaar. Woningcorporaties met een hoge energie-ambitie kunnen naast STEP ook gebruikmaken van de regeling FEH, zolang ze voldoen aan de voorwaarden.

Kijk voor alle voorwaarden van de regeling Fonds energiebesparing huursector op de website van RVO.

 

http://www.aedes.nl/content/artikelen/bouwen-en-energie/energie-en-duurzaamheid/huurwoningen-energiezuiniger-met-goedkope-lening.xml

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?