ABN AMRO Woningmarkt Monitor – Herstel woningmarkt zet door

0

Huizen kopen kan weer. De situatie op de Nederlandse woningmarkt blijft verbeteren. De belangstelling om te kopen groeit nu woningeigenaren meer zekerheid hebben over het woningmarktbeleid van de overheid en de hypotheekrente fors is gedaald. Stevige huurverhogingen maken het huursegment minder aantrekkelijk. Daarnaast dragen de tijdelijke stimuleringsmaatregelen, zoals de verruiming van de schenkingsregeling, bij aan de belangstelling voor koopwoningen. De grotere belangstelling manifesteert zich in de toename van het aantal transacties. Ook de prijzen stijgen weer.

Volgens ABN AMRO is een verder herstel van de woningmarkt volgend jaar waarschijnlijk. Voorwaarde is wel dat het economisch herstel doorzet en dat onaangename verrassingen in het woningmarktbeleid van de overheid uitblijven. Wat betreft de eerste restrictie: wij denken dat de economie volgend jaar een iets hogere groei zal optekenen dan dit jaar. Ten aanzien van de tweede restrictie zijn wij minder zeker. De op Prinsjesdag aangekondigde maatregelen voor de woningmarkt zullen het herstel niet in de weg staan. Maar de uitkomst van de onderhandelingen over de hervorming van het belastingstelsel en de gevolgen daarvan voor de huizenmarkt zijn ongewis.

 

https://insights.abnamro.nl/woningmarkt-monitor-herstel-woningmarkt-zet-door/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?