Standard Life Investments koopt het nieuwe hoofdkantoor van Bluewater

0

Standard Life Investments koopt het nieuwe hoofdkantoor van Bluewater Energy Services bv op Park 20|20 aan de Taurusavenue in Hoofddorp.

Het gebouw is ontwikkeld door Park 20|20 Bluewater cv, een combinatie van Delta Development Group, VolkerWessels en de Reggeborgh Groep en ontworpen door William McDonough (WM+P Architecten) samen met N3O Architecten. Het gebouw bestaat uit een kantoorgedeelte van 8.143m² vvo, inclusief een ondergelegen tweelaagse parkeergarage met daarin 272 parkeerplaatsen. Het kantoor heeft een zeer gunstige ligging op loopafstand van het treinstation van Hoofddorp en direct aan de uitvalsweg naar de A4 en Schiphol Airport.

Park 20|20 is het eerste, full service kantorenpark in Nederland dat wordt ontwikkeld volgens de Cradle to Cradle ® (C2C) filosofie. In het Bluewater-gebouw krijgt men door toepassing van het C2C- principe een gezonde werkomgeving, hogere restwaarde en een flexibele indeling. De open werkvloeren en een ruimtelijk atrium bieden een optimaal intern communicatieplatform. Mede door het Cradle to Cradle principe zal het gebouw het BREEAM NL nieuwbouwcertificaat met label ‘Excellent’ toegekend krijgen.

Het gebouw wordt volledig gehuurd door Bluewater Energy Services bv, een wereldspeler in het ontwerpen, leveren en opereren van drijvende productiesystemen voor de internationale olie- en gasindustrie. Daarnaast ontwerpt en levert de onderneming innovatieve single point mooring systemen en drijvende laad- en lossytemen voor deze industrie.

De verkopende partij, Park 20|20 Bluewater cv, werd bij deze transactie geadviseerd door RJVD Vastgoed B.V. en juridisch bijgestaan door Houthoff Buruma. De koper is juridisch bijgestaan door Loyens en Loeff en technisch begeleid door Royal Haskoning DHV. Standard Life Investments werd bij deze transactie geadviseerd door DTZ Zadelhoff.

 

http://www.dtz.nl/nl/over-dtz-zadelhoff/nieuws-en-agenda/overzicht-transactieberichten/2014/q4-2014/transactieberichten-uit-het-vierde-kwartaal/standard-life-investments-koopt-het-nieuwe-hoofdkantoor-van-bluewater-op-park-20-20-in-hoofddorp?page=1&region=

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?