Hoogste punt Timmerhuis

0

Omlijst met muziek, hapjes en drankjes is op zaterdag 27 september het hoogste punt gevierd van het Timmerhuis in Rotterdam. Zo’n 1800 bezoekers kregen de mogelijkheid om vanaf 60 meter het weidse uitzicht vanaf de Meent in het stadscentrum te aanschouwen. Tijdens de hoogte punt viering vond ook de eerste officiële verkoopmanifestatie plaats. Het project omvat de realisatie van een nieuwbouwdeel en de renovatie van het monumentale Stadstimmerhuis in opdracht van de gemeente Rotterdam. Het Timmerhuis wordt in het najaar van 2015 opgeleverd.

Confetti en complimenten
De dag werd door wethouder Ronald Schneider van Stedelijke Ontwikkeling en Integratie om 13.00 uur geopend. Grote confettikanonnen kleurden het bouwterrein van het Timmerhuis. Wethouder Schneider:

“Als wethouder fiets ik elke dag langs de bouw, maar op momenten als deze sta je weer stil bij het tempo waarin de bouw vordert. Het Timmerhuis wordt de ideale plek om Rotterdam te leren kennen.”

Verder was iedereen er die het Timmerhuis een warm hart toedraagt. Kopers, omwonenden, horeca- en winkelierondernemers uit de omgeving en de ‘gewoon‘ geïnteresseerden sierden de dag. De samenwerkingspartners kregen uit handen van projectdirecteur Arjan Geelen het gloednieuwe woonmagazine van het Timmerhuis uitgereikt. De verkoop van de 84 koopappartementen in het nieuwbouwdeel is in volle gang. Nog voor de verkoopmanifestatie was al 40% van de appartementen verkocht.

Versterking kunst en cultuur
Ook de komst van Museum Rotterdam naar het Timmerhuis vanaf begin 2016 werd nog eens benadrukt als een grote waarde voor het gebied. Museumdirecteur Paul van Laar:

“Wij willen een sociaal culturele ontmoetingsplek zijn waar erfgoed centraal staat en ontstaat. Het Timmerhuis is een fantastische plek om onze plannen de komende jaren te verwezenlijken.”

Het Timmerhuis houdt hiermee vast aan haar belofte om kunst- en culturele activiteiten met elkaar te verbinden en te behouden voor de stad. Zo hebben jonge talentvolle ondernemers als Me Like Painting en Robert Rost al ruim voor de bouw en renovatie startte, er hun naam weten te vestigen.

Speelse tegenhanger
Volgende week wordt het gebouw waterdicht gemaakt en start het binnenwerk van het 14 verdiepingen tellende gebouw van architectenbureau OMA . Vanaf alle aanzichten steekt het Timmerhuis met zijn speelse vormen en glazen lichteffect af bij de bestaande bebouwing. In het Timmerhuis werken straks 1400 ambtenaren. Een deel daarvan komt in de oudbouw, de plek waar de stad vroeger ook werd bestuurd. Verder bestaat het Timmerhuis uit een ondergrondse parkeergarage, retail en horeca. Het gebouw voldoet aan de eisen van BREEAM keurmerk Excellent **** en is daarmee een van de meest duurzame gebouwen van Nederland.

 

http://www.heijmans.nl/nl/nieuws/timmerhuis-viert-hoogste-punt/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?