BAM verkoopt prestigieus vastgoedontwikkelingsproject Glasgow

0

BAM Properties (de vastgoeddochter van het Britse utiliteitsbouwbedrijf BAM Construct UK) heeft het vastgoedontwikkelingsproject CONNECT110NS in het commerciële hart van Glasgow verkocht aan Deutsche Asset & Wealth Management (Deutsche AWM) voor circa € 83 miljoen.

Het gebouw, dat door BAM zal worden voltooid in juni 2015, omvat ruim 13.000 m2 hoogwaardige kantoorruimte, verdeeld over acht verdiepingen, alsmede meer dan 1.700 m2 winkelruimte op de begane grond. Het gebouw is gesitueerd in het financiële centrum van Glasgow op de kruising van Queen Street en Ingram Street.

Delen van het gebouw zijn reeds verhuurd aan onder meer het grote Schotse advocatenkantoor Brodies en aan accountant Grant Thornton.

BAM heeft in 2013 een desinvesteringsprogramma voor de vastgoedportfolio ingezet met de ambitie op jaarbasis ten minste € 100 miljoen te realiseren. In dit kader was. BAM eerder dit jaar succesvol met desinvestering van commercieel-vastgoedprojecten in België, alsook met de verkoop van het hoofdkantoor van Capgemini in Utrecht en diverse transacties in het Verenigd Koninkrijk door BAM Properties (kantorenpark Glory Park in High Wycombe en kantorenpark Fore Business Park nabij Solihull).

 

http://www.bam.nl/pers/persberichten/bam-verkoopt-prestigieus-vastgoedontwikkelingsproject-glasgow?vnc=1517d6c6239a1289466acacd96382d20&vnp=1

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?