BAM-consortium bereikt financial close voor academisch ziekenhuis Sleeswijk-Holstein

0

BAM PPP PGGM Infrastructure Coöperatie heeft samen met consortiumpartners VAMED en DIF opdracht verworven (‘financial close’) voor het publiekprivate project Universitätsklinikum Schleswig-Holstein (UKSH), het academisch ziekenhuis van de noordelijkste deelstaat van Duitsland.

BAM en VAMED zijn – elk voor vijftig procent – verantwoordelijk voor de planning, nieuwbouw en renovatie van een van de grootste centra voor medische zorg in Europa op de twee locaties Kiel en Lübeck.

De totale bouw- en renovatiekosten bedragen € 520 miljoen. Het project is voor 75 procent gefinancierd uit mijlpaalbetalingen van UKSH. De consortiumpartners en banken verstrekken de resterende 25 procent van de financiering als eigen vermogen en langetermijnfinanciering. De langetermijnfinanciering wordt verstrekt door EIB, DZ Bank, KfW, LBBW, SEB en SMBC.

De bouwwerkzaamheden gaan begin 2015 van start en zijn in 2021 voltooid. De beheer- en exploitatiefase loopt tot 2044.

 

http://www.bam.nl/pers/persberichten/bam-consortium-bereikt-financial-close-voor-academisch-ziekenhuis-sleeswijk?vnc=1517d6c6239a1289466acacd96382d20&vnp=0

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?