Woontoren en Maritim congreshotel in Amsterdam-Noord

0

De Weense ontwikkelaar IES Immobilien heeft met de gemeente Amsterdam een overeenkomst afgesloten voor de ontwikkeling van een woontoren en een congreshotel op de strip van Overhoeks in Amsterdam-Noord.
Het gaat om een totaalontwikkeling van ruim 70.000 m2 vloeroppervlakte, bestaande uit congresfaciliteiten, een hotel en een woontoren met ruim tweehonderd (huur)woningen. De ontwikkelaar wil voor een deel van de woningen de mogelijkheid open houden deze tijdelijk te verhuren (extended stay), waarbij gebruik kan worden gemaakt van de faciliteiten van het congreshotel.
Lingotto ontwikkelt de woontoren. De toekomstig exploitant van het congreshotel is Maritim Hotels, een Duitse hotelexploitant met meer dan veertig goedlopende congreshotels voornamelijk in Duitsland. Maritim wil haar activiteiten uitbreiden binnen Europa. “Maritim Hotels is een unieke partij voor Amsterdam, omdat het binnen Europa één van de grootste aanbieders van conferentie- en congresfaciliteiten is. Het faciliteren van congressen in de orde van grootte waarin Maritim dat doet, kan op dit moment nog niet in Amsterdam. De functie is daarom van grote toegevoegde en economische waarde voor de stad,” aldus wethouder Van der Burg van Ruimtelijke Ordening.
Het gaat om middelgrote congressen, te klein voor de Rai en te groot voor de faciliteiten van bestaande hotels. Komend jaar wordt het plan verder uitgewerkt, waarna een vroegste start bouw zal liggen eind 2015.

 

http://www.nul20.nl/woontoren-en-maritim-congreshotel-amsterdam-noord

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?