Overeenkomst Bierens en Heembouw voor nieuwbouw machinefabriek

0

Algemeen directeur Henk Meijer van Bierens Machinefabrieken en Commercieel directeur Rinus Verhey van Heembouw zullen op 29 september 2014 de handtekening zetten onder de overeenkomst voor de nieuwbouw en herontwikkeling van de huidige huisvesting van Bierens aan de Ringbaan Noord in Tilburg.

Ook de wethouder van economische zaken Erik de Ridder en Sectormanager van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) Ad van der Heijden zetten hun handtekening, en bekrachtigen daarmee een belangrijke nieuwe fase in de revitalisatie van dit deel aan de Ringbaan Noord.
Bierens geeft hiermee de opdracht voor de nieuwbouw van een nieuwe productiehal op de aangrenzende kavel, inclusief de verbouwing van het kantoor van de voormalige woningbouwvereniging WonenBreburg. Fred Bierens van Arec ingenieursgroep maakte het ontwerp voor de nieuwbouw.

Herontwikkeling fabrieksterrein
Heembouw is inmiddels gestart met de engineering van de nieuwbouw. Terwijl de nieuwe productiehal gerealiseerd wordt en de verbouwing van het kantoor plaatsvindt, blijft de huidige productiehal gewoon in gebruik. Dat betekent dat Bierens zijn productie van tandwielen, tandwielkasten, mechanische aandrijvingen en speciale machines gewoon voortzet tot de nieuwe hal klaar is en de productie daar voortgezet kan worden. Dat zal naar verwachting in mei/juni 2015 zijn. Daarna zal de oude hal gesloopt worden en het fabrieksterrein van circa 14.000 m2 door Heembouw herontwikkeld worden. Gesprekken met potentiële kandidaten die zich op dit terrein willen vestigen, vinden al plaats.

 

http://www.heembouw.nl/nieuws/overeenkomst-bierens-en-heembouw-voor-nieuwbouw-machinefabriek-en-herontwikkeling-huidige-locatie.html

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?