Amvest Residentail Core Fund status ‘Green Star’

0

Het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund) heeft dankzij een actief duurzaamheidsbeleid de hoogst haalbare status ‘Green Star’ bereikt bij het jaarlijkse onderzoek van Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB).

Het ARC Fund gelooft dat de vastgoedbranche een grote bijdrage kan leveren aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving en dat investeren in duurzame gebieden en woningen leidt tot een hoger rendement. Het fonds zet in op duurzaamheid in brede zin: woningen in een duurzame omgeving die in sociaaleconomisch opzicht kloppen en fysiekruimtelijk goed in elkaar zitten. In alle woningen zijn duurzame en milieuvriendelijke materialen toegepast en spelen reductie van CO2-uitstoot, energieverbruik, waterconsumptie en de belasting van het milieu een belangrijke rol. Er wordt veel geïnvesteerd in duurzame technologieën. Met name op het gebied van warmte-koudeopslag heeft het ARC Fund een voortrekkersrol.

GRESB is een onafhankelijke, wetenschappelijke benchmark die het duurzaamheidsbeleid van vastgoedfondsen en -portefeuilles wereldwijd beoordeelt. Op basis van de GRESB score kunnen fondsmanagers hun duurzaamheidsbeleid tegen het licht houden en verbeteringen doorvoeren.

 

http://www.amvest.nl/nieuws/amvest-residential-core-fund-status-green-star/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?