Winnaars bni-prijs 2014 bekend

0

Afgelopen donderdag maakte de juryvoorzitter Job Meihuizen de twee winnaars bekend van de bni-prijs 2014 bij Vervoort in Goirle. In de categorie Bachelor ging de prijs naar Andrea Roelofse (Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag), tevens kon zij de Publieksprijs in ontvangst nemen. In de categorie Master mocht Annee Grøtte Viken (Sandberg Instituut in Amsterdam) de prijs in ontvangst nemen.

De jury heeft met veel genoegen de presentaties van de verschillende kandidaten gezien en de toelichtingen aangehoord. De jury was onder de indruk van de hoge kwaliteit van de inzendingen. Opvallend hierbij was wel dat de verschillende academies steeds meer een eigen idioom lijken te ontwikkelen, zodat het in enkele gevallen appels met peren vergelijken was.

Naast de eerste prijs, wil de jury met klem een eervolle vermelding in de categorie Bachelor geven aan het onderzoek van Aisha Fouad (Rietveld Academie). Voor een Bachelor is haar onderzoek hoogstaand en een Master waardig. De jury wil dan ook een signaal geven dat dergelijk onderzoek binnen de bachelor wenselijk en noodzakelijk is en wil Aisha stimuleren in het voortzetten en verder uitwerken van dit project.

In de categorie Master gaat de eervolle vermelding naar Denise Damme (Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht) voor haar gedegen werk. Damme geeft het ene uiterste van het vakgebied aan.

Lees hier het volledige juryrapport.

 

http://www.bni.nl/nieuws-en-projecten/winnaars-bni-prijs-2014-bekend.php

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?