Oplevering veel nieuwe en vernieuwde woningen in Oosterparkbuurt

0

Vrijdag 26 september vieren bewoners en partners samen met Ymere de oplevering van veel renovatie- , onderhouds- en nieuwbouwprojecten in de Oosterparkbuurt in Amsterdam-Oost. In de Vrolikstraat en Derde Oosterparkstraat heeft Ymere de afgelopen jaren 90 panden en ongeveer 340 woningen vernieuwd.

Stedelijke vernieuwing
De vernieuwing van de Oosterparkbuurt ging ruim tien jaar geleden van start. Ymere werkte samen met stadsdeel Oost aan het aanpassen van de 19e eeuwse woningen aan de woonwensen van deze tijd. Het merendeel van de woningen was kleiner dan 50 m² met 2 of 3 kamers en had nog een gaskachel. De meeste panden zijn gerenoveerd of hebben een grote onderhoudsbeurt gehad. Een deel is gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Naast huur- en koopwoningen heeft Ymere in de Vrolikstraat ook een gezondheidscentrum gerealiseerd.

Bewonersparticipatie
Ymere heeft intensief samengewerkt met de bewoners uit de Oosterparkbuurt. Veel bewoners in de Oosterparkbuurt zijn zeer actief en betrokken bij hun buurt. Ze dachten mee over de toekomst van de buurt en de woningen in klankbordgroepen. Daarin werd ook zorgvuldig overlegd over de sloop van sommige woningen en de verhuismogelijkheden Twee buurtbewoners hebben over de vernieuwing en de ervaringen van bewoners een videofilm gemaakt.

Feestelijke afsluiting
Als dank voor alle betrokkenheid en het begrip voor de overlast biedt Ymere aan alle betrokkenen een feestelijke oplevering aan. Bewoners hielpen mee aan de organisatie en het programma. Zij verzorgen zelf de muzikale omlijsting en geven rondleidingen langs de verbouwde panden en het gezondheidscentrum in de Vrolikstraat. Ook wordt de film over bewonersparticipatie en de bouwperiode vertoond.

 

http://www.ymere.nl/ymere/index.asp?id=3512

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?