CWF garandeert optimale conditie overheidspanden

0

Croon, Wolter & Dros Facilities (CWF) is vanaf 2015 vier jaar verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van zo’n 300.000 m2 aan overheidspanden. CWF zal in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties in optimale conditie houden van panden in Friesland, Overijssel en Utrecht. Hiertoe behoren verschillende kantoren, gerechts- en onderwijsgebouwen, inclusief het Stedelijk Museum in Kampen.

Continuïteit vastgelegd in Plan van Aanpak
CWF garandeert dat de doelstelingen van het Rijksvastgoedbedrijf op het gebied van duurzaamheid, beschikbaarheid en veiligheid worden bereikt. Onderdeel van de aanbesteding is dan ook een plan van aanpak. Directeur CWF Natalie Hofman: ‘Hierin beschrijven wij onder andere hoe wij het conditie niveau van de installaties bewaken, hoe wordt voldaan aan wet- en regelgeving en hoe het onderhoud aan de specialistische installaties wordt vormgegeven. De werkzaamheden worden zo uitgevoerd dat processen op de werkvloer gewoon door kunnen blijven gaan. Zo kennen wij de gebouwen van onze klanten door-en-door en signaleren zelf wanneer een installatie aandacht behoeft. De combinatie van specifieke kennis van elektrotechniek en werktuigbouwkundige maakt dit mogelijk en werpt voor onze opdrachtgevers vruchten af doordat zaken multidisciplinair worden opgepakt.’

Prestatiecontract
Uitgangspunt bij de tender was een prestatiecontract: CWF garandeert dat de doelstellingen van het Rijksvastgoedbedrijf op het gebied van onder meer beschikbaarheid, conditie van de installaties en service levels worden bereikt. Mocht er onverhoopt toch een melding ontstaan dan kan het Rijksvastgoedbedrijf 24 uur/7 dagen per week een beroep doen op het eigen call center van CWF. In de transitiefase die per 1 oktober a.s. start, wordt de feitelijke situatie vastgesteld en het onderhoudsconcept bepaald. De tender heeft CWF gewonnen door een combinatie van prijs en kwaliteit, waarbij het kwaliteitsdeel inzicht gaf in het onderkennen en het beheersen van de (proces)risico’s.

Croon, Wolter & Dros Facilities
De maintenance markt is in ontwikkeling. Opdrachtgevers hebben behoefte aan hoogwaardige kennis gecombineerd met één aanspreekpunt. Om die reden hebben TBI-ondernemingen Croon Elektrotechniek en Ingenieursbureau Wolter & Dros de krachten op het gebied van elektrotechniek en werktuigbouwkunde gebundeld in CWF. CWF heeft alle kennis, ervaring en accreditaties voor het optimaal beheer van gebouwen, installaties én facilitaire diensten.

 

https://www.tbi.nl/nl/actueel/detail/croon-wolter-amp-dros-facilities-cwf-garandeert-optimale-conditie-overheidspanden/3357

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?