Amsterdam blijft investeren in broedplaatsen

0

Amsterdam blijft investeren in aantrekkelijke en betaalbare werkplekken voor kunstenaars en cultureel ondernemers. In het eerste halfjaar van 2014 heeft de gemeente 11.000m2 aan broedplaatsen gerealiseerd. Dit is te lezen in de halfjaarrapportage van gemeentelijk Bureau Broedplaatsen.

Broedplaatsen zijn gebouwen met vooral betaalbare woon- en werkruimtes die in de praktijk heel verschillend kunnen zijn. Het kan gaan om zeven kunstenaars die met elkaar een bedrijfsgebouw verbouwen tot ateliers met een gezamenlijke expositieruimte, maar er zijn ook broedplaatsen die bestaan uit zowel kunstenaars als commerciële creatieve bedrijven, ambachtslieden en een hippe club of café.

Afgelopen half jaar zijn er op vier verschillende locaties in de stad broedplaatsen gecreëerd, op nog eens 3 locaties zijn broedplaatsen in ontwikkeling. Bij oplevering levert dit 8500 m2 extra aan broedplaatsen op. Vanaf 2000 maakte de gemeente met haar broedplaatsenbeleid tot nu toe de realisatie van ongeveer 4.000 werk en woonplekken voor kunstenaars, creatieve en culturele ondernemers, mede mogelijk. Vele duizenden meer hebben inmiddels gebruik gemaakt van deze werkplekken, verspreid over ongeveer 60 broedplaatsen.

In de periode 2014-2018 investeert dit college € 4 miljoen in zowel kunstenaars als startende cultureel ondernemers. Door het bieden van aantrekkelijke en betaalbare werkplekken zorgen we voor dynamiek en een aantrekkelijke stad voor cultureel talent.

 

http://www.amsterdam.nl/gemeente/college/individuele-paginas/kajsa-ollon-gren/persberichten/persberichten-2014/amsterdam-blijft/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?