Schiphol Trade Park ontvangt BREEAM-NL certificaat

0

Op de eerste dag van de Dutch Green Building Week van 22 tot 26 september in Arnhem, zijn voor een aantal projecten BREEAM-NL certificaten uitgereikt. ‘Schiphol Trade Park’ heeft een BREEAM-NL certificaat ontvangen met 4 sterren (excellent). Royal HaskoningDHV is betrokken geweest bij het certificeringstraject van dit project.

De certificaten werden uitgereikt door de heer J.C. Gillis (voorzitter Raad van Bestuur van de DGBC) aan de heer Dick van der Harst van Schiphol Area Development Company (SADC). Royal HaskoningDHV feliciteert SADC met het behalen van dit geweldige resultaat en is trots een bijdrage te hebben kunnen leveren.

Meest duurzame bedrijventerrein van Europa
Schiphol Trade Park heeft de ambitie uitgesproken om het meest innovatieve en duurzame logistieke bedrijventerrein van Europa te worden en daarmee de internationale concurrentiepositie van luchthaven Schiphol en de Metropoolregio Amsterdam (MRA) te versterken. Om deze duurzaamheidsambitie te concretiseren, is begin 2013 gestart met een BREEAM-NL Gebiedsontwikkeling certificeringstraject voor de planvormingsfase. Voor het terrein zijn 27 duurzaamheidsambities gedefinieerd, waarmee duurzaamheid verweven wordt in het gehele concept: van proces tot uitvoering en van inrichting tot management. Bovenop de beloning voor deze integrale benadering zijn er door de Dutch Green Building Council extra punten toegekend voor het innovatieve agrarische beheer van de toekomstige openbare ruimte. Hierbij wordt het openbaar groen ingezet voor productie van voedsel en grondstoffen voor de BioBased Economie.

Schiphol Trade Park is het vierde gebied in Nederland dat een certificaat toegekend heeft gekregen.

 

http://www.royalhaskoningdhv.com/nl-nl/nederland/nieuws/nieuwsberichten/schiphol-trade-park-ontvangt-breeam-nl-certificaat/3626

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?