Start bouw Theater Emmen

0

In Emmen is Dura Vermeer officieel gestart met de bouw van het Theater in Emmen. Voor de bouwvak kreeg Dura Vermeer de opdracht gegund voor de bouw van het nieuwe theater en de gezamenlijke entree van de dierentuin en het theater.

In de uitwerkingsfase, van tekening naar gebouw, maakte Dura Vermeer een aantal aanpassingen in het ontwerp wat mogelijk werd gemaakt door de vorm van aanbesteden (Best Value Procurement Methode). Zo zijn binnen het theater de hoogteverschillen verdwenen op de begane grond en is het golvende dak aan centrumpleinzijde voorzien van een smalle rechte daklijst, zoals ook was voorzien in het destijds winnende ontwerp van de Architectencombinatie Henning Larsen Architects en Van den Berg Groep.

De opening van de Wereld van Ontmoeting staat gepland op 27 maart 2016, samen met de dierentuin. Het theater opent haar deuren in oktober 2016.

 

http://www.duravermeer.nl/nieuws/artikel/1516/start-bouw-theater-emmen/#.VCHlRkp9SuY

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?