Dura Vermeer bouwt Cinemec Leidsche Rijn

0

In opdracht van Cinemec gaat Dura Vermeer een nieuwe bioscoop realiseren langs de A2 bij Leidsche Rijn in Utrecht. De bioscoop zal bestaan uit zeven zalen en circa 2000 stoelen. Totale oppervlakte van het gebouw is ongeveer 11.000 m2. De voorbereiding voor start bouw zijn in volle gang.

Op het dak van de bioscoop komt een groot dakterras met uitzicht over de skyline van Utrecht. Bijzonder aan de bioscoop wordt dat ze ook live streams van concerten en colleges vanuit universiteiten over de hele wereld gaan vertonen. Dit gebeurt ook bij CineMec in Ede. Daarnaast dient het gebouw als onderkomen voor conferenties.

De bioscoop wordt onderdeel van het nog te bouwen Leidsche Rijn Centrum, wat een plek moet worden om te wonen, werken, winkelen en uit te gaan en moet fungeren als tweede stadscentrum van Utrecht.

 

http://www.duravermeer.nl/nieuws/artikel/1517/dura-vermeer-bouwt-cinemec-leidsche-rijn/#.VCHkp0p9SuY

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?