Bayside Capital koopt voor 70 miljoen euro vastgoed in Nederland

0

Bayside Capital heeft zes kantoorgebouwen en één winkelcentrum gekocht van IVG Institutional Funds. Het totale metrage van deze portfolio bedraagt circa 52.000 m2 en de aankoopsom circa 70 miljoen euro.

De portfolio omvat de kantoorgebouwen Riva in Den Bosch, Holland Office Center in Hoofddorp, Brandweer (Karspeldreef) in Amsterdam, Gemini toren in Capelle aan den IJssel, Bahialaan 200 in Rotterdam en Armada (Gooimeer 11) in Naarden en het winkelcentrum Hof van Gelderland in Ede. De leegstand in de portefeuille bedraagt 15 à 20%.

Bayside Capital is een dochteronderneming van de Amerikaanse private equity investeerder H.I.G. Capital, dat een belegd vermogen heeft van meer dan 15 miljard euro. Met deze aankoop versterkt Bayside Capital haar positie in de Nederlandse vastgoedmarkt.

Dit is de eerste portefeuille met kantoren. Eerder heeft Bayside een logistieke portefeuille voor 44 miljoen euro gekocht. Bayside Capital heeft de ambitie om de komende periode meer Nederlands vastgoed te verwerven en is vooral geïnteresseerd in distressed en value add vastgoed.

Bayside heeft de portefeuille van IVG aangekocht in samenwerking met UniforeDMC Asset Management. Het is een joint venture tussen de asset manager Unifore Real Estate uit Amsterdam en fund manager DMC Capital uit Laren. Deze joint venture zal het management van deze portefeuille verzorgen.

UniforeDMC Asset Management heeft de acquisitiefinanciering van circa 50 miljoen euro aangetrokken bij de combinatie ING Real Estate Finance en ING Investment Management, de laatstgenoemde handelend namens Nationale Nederlanden.

Het property management is uitbesteed aan Verwey Vastgoed. Van Doorne trad op als juridisch adviseur van de koper en StraatmanKoster Advocaten uit Rotterdam als juridisch adviseur voor verkoper. Houthoff Buruma trad op als juridisch adviseur van de financiers. Savills heeft de commerciële underwriting en de taxatie verzorgd namens koper. De verkoper werd bij deze transactie geadviseerd door DTZ Zadelhoff.

 

http://www.dtz.nl/nl/over-dtz-zadelhoff/nieuws-en-agenda/overzicht-transactieberichten/2014/q3-2014/transactieberichten-uit-het-derde-kwartaal/bayside-capital-koopt-voor-70-miljoen-euro-vastgoed-in-nederland?page=1&region=

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?