Nieuwe Haagse Passage geopend

0

Op donderdag 18 september is de ‘Nieuwe Haagse Passage’ aan de Grote Marktstraat officieel geopend door burgemeester Jozias van Aartsen. In nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag realiseerden ontwikkelaars Multi Vastgoed en AM Real Estate Development een nieuw icoon voor de Haagse binnenstad. Deze moderne, overdekte winkelstraat met nieuwe winkelformules en hotel verbindt de Grote Marktstraat met de Spuistraat, sluit naadloos aan op de bestaande Passage en maakt de ‘Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015’ nog aantrekkelijker.

Verrijking van Haagse binnenstad
De ‘Nieuwe Haagse Passage’ (10.500 m2 winkels, horeca en een hotel met 118 suites) is een belangrijke stap in de metamorfose die de Grote Marktstraat tot 2015 ondergaat. De nieuwe natuurlijke looproute vormt een krachtige verbinding in de Haagse binnenstad. De ‘Nieuwe Haagse Passage’ biedt een mix aan nationale en internationale winkelformules. Zo is de eerste Nederlandse vestiging van multi fashion brand store KULT hier geopend. Ook winkelformules Paprika en WAM Denim zijn nieuw in Den Haag. Naast deze nieuwe formules vestigen zich bekende winkels, waaronder MANGO met haar grootste winkel in Nederland. Het viersterren Suite Novotel brengt een primeur in Nederland en richt zich op gasten die langere tijd in de Hofstad verblijven. Het hotel, dat op 1 oktober opent, heeft de lobby en receptie op de spectaculaire derde verdieping van de ‘Nieuwe Haagse Passage’.

Een Hollandse lucht, ontworpen door Bernard Tschumi
Het door Delfts blauw geïnspireerde gebouw is ontworpen door de internationaal vermaarde architect Bernard Tschumi uit New York. Het vijftien meter hoge glazen dak geeft het gebouw een licht en open gevoel. De keramieke gevel aan de Grote Marktstraat toont een weergave van een typisch Hollands wolkendek en geeft het een eigentijds en krachtig karakter. Aan de Spuistraatzijde is de oorspronkelijke gevel uit 1906 van de Grand Bazar weer opgebouwd met originele tegeltableaus en ornamenten. Het werk van Tschumi is in veel wereldsteden terug te vinden, zoals New York, Parijs en Athene.

Enkele details

  • ‘De Nieuwe Haagse Passage’ ligt op een bijzondere locatie met een rijke historie; het eerste grote warenhuis van Den Haag – Grand Bazar de la Paix – werd in 1906 op deze locatie geopend.
  • Door de realisatie van de ‘Nieuwe Haagse Passage’ is per saldo een groot volume oude leegstaande en incourante winkelruimte (onder andere het voormalige Marks & Spencer gebouw) aan de markt onttrokken (circa 20.000 m2), waarvoor in de plaats een kleiner volume hoogwaardige winkelruimte (10.500 m2) is teruggebouwd.
  • De Nieuwe Haagse Passage is bijzonder energiezuinig en heeft het internationaal erkende ‘BREEAM-NL Good’-certificaat gekregen.
  • Concept van het ontwerpplan: T + T Design uit Gouda, Multi’s in-house ontwerpbureau.
  • De gehele vernieuwing van de Grote Marktstraat is in de tweede helft van 2015 gereed.
  • Eigenaar van de winkels: a.s.r. vastgoed vermogensbeheer.
  • Eigenaar Suite Novotel: Accor Hotels Nederland.
  • De Ontwikkelingsmaatschappij Spuimarkt CV (een samenwerking tussen de ontwikkelaars Multi Vastgoed en AM Real Estate Development) zorgde eerder voor de herontwikkeling van het Rabbijn Maarsenplein en de realisatie van het Spuimarkt gebouw (winnaar NRW-jaarprijs 2009).
  • Desirée Tonnaer is de kunstenares van het bijzondere expeditiehek aan de Grote Marktstraat.

 

http://www.bam.nl/pers/persberichten/burgemeester-jozias-van-aartsen-opent-nieuwe-haagse-passage-nieuwe-winkelformules?vnc=1517d6c6239a1289466acacd96382d20&vnp=1

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?