Nederland is nieuwe hypotheekaanbieder rijker

0

Nederland kent vanaf vandaag met MUNT Hypotheken een nieuwe aanbieder op de hypotheekmarkt. De nieuwe hypotheekaanbieder heeft de ambitie om binnen enkele jaren meer dan 3 miljard euro aan hypotheken te verstrekken. Vandaag is bij de ‘first closing’ daarvan al ruimschoots de helft opgehaald. Dit bedrag is afkomstig van Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT), Pensioenfonds Hoogovens (SPH) en Pensioenfonds PGB. Dit zijn daarmee de eerste Nederlandse pensioenfondsen die direct via MUNT Hypotheken investeren in Nederlandse woninghypotheken.

MUNT Hypotheken biedt hypotheken aan via onafhankelijke hypotheekadviseurs. Er wordt via landelijke hypotheekketens gedistribueerd zoals De Hypotheker, Van Bruggen Adviesgroep en HypotheekCompany, maar ook via zelfstandige hypotheekprofessionals en web-based advieskanalen zoals de hypotheekservice van Vereniging Eigen Huis. “We kennen deze partijen goed dankzij onze jarenlange ervaring in de hypotheekbranche. Via deze intermediairs kunnen we onze diensten verantwoord uitrollen. Bij verdere groei kunnen we het netwerk van intermediairs verder uitbreiden”, zegt Jeroen Looman,
directeur van MUNT Hypotheken.

Helder en modern
MUNT Hypotheken kenmerkt zich door een transparant productaanbod, scherpe rentes en snelle duidelijkheid over toekenning van de lening. Ook de condities zijn eigentijds en klantgericht. Zo wordt de rente bij aflossen automatisch aangepast en bestaat de mogelijkheid om uit eigen middelen boetevrij af te lossen. Looman: “De Nederlandse hypotheekmarkt is de afgelopen jaren onnodig complex gemaakt door de vele aanvullende financiële producten die werden aangeboden. Door terug te gaan naar de
basis denken wij dat we een serieus alternatief bieden voor de Nederlandse consument.”

Aantrekkelijke beleggingscategorie
Nederlandse woninghypotheken zijn voor institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen, een interessante beleggingscategorie vanwege het aantrekkelijke rendement en het beperkte risico. Pensioenfondsen worden al langer aangespoord om meer te investeren in de Nederlandse economie. “Wij zijn trots dat we tot de eerste fondsen behoren die daarin hun verantwoordelijkheid nemen”, zegt Inge van den Doel, directeur vermogensbeheer bij PMT. “Bovendien realiseren we ook een goed rendement voor onze deelnemers.” Naar verwachting zullen op korte termijn nog enkele andere Nederlandse pensioenfondsen het voorbeeld volgen.
Over MUNT Hypotheken
MUNT Hypotheken is een nieuwe, onafhankelijke Nederlandse hypotheekaanbieder. MUNT Hypotheken verstrekt simpele, transparante, hypothecaire leningen op basis van kapitaal van Nederlandse pensioenfondsen. MUNT Hypotheken heeft de ambitie om binnen afzienbare tijd zijn aanbod verder te laten groeien door samenwerking met meerdere Nederlandse pensioenfondsen.

 

http://www.munthypotheken.nl/downloads/in-de-media/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?