Verbouwing lounge 2 op Schiphol gestart

0

Heijmans is deze week gestart met een complete vernieuwing van Lounge 2 op Schiphol. De nieuwe indeling van de lounge realiseert een toename van zo’n 20% aan winkel- en horeca ruimte. De oplevering van Lounge 2, die achter de paspoortcontrole ligt, is gepland in de zomer van 2015.

Lounge 2 ondergaat een totale metamorfose en is ingedeeld in zeven themawerelden waarin de reiziger centraal staat. Ieder themawereld biedt de reiziger een beleving. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. De thema’s zijn Luxury, Family, Travel & Culture, Modern Dutch, See Buy Fly, Fashion & Lifestyle en Care & Wellness. Elk thema kenmerkt zich door eigen materiaalgebruik, design en is voorzien van bijpassende services, zoals zitgebieden, horecagelegenheden en winkels. Voor de inrichting wordt voornamelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen zoals houtwerk met het FSC-keurmerk en LED verlichting met aanwezigheidsdetectie.

Open tijdens de verbouwing
De winkels in Lounge 2 blijven tijdens de verbouwing gedeeltelijk open in kleinere en tijdelijke locaties. Ook kunnen reizigers gebruik maken van de winkels en horecagelegenheden in Lounge 3. De werkzaamheden van Heijmans vinden gefaseerd en zoveel mogelijk in de avonduren plaats. Reizigers worden bij eventuele belemmeringen tijdens de verbouwing tijdelijk omgeleid en worden daarover op locatie via bewegwijzering en door luchthavenpersoneel geïnformeerd.

Schiphol verbouwt, vernieuwt, verbindt
De verbouwing van Lounge 2 is onderdeel van het Masterplan, een ingrijpende vernieuwing van Schiphol om de capaciteit te versterken en de efficiency en het comfort voor reizigers te vergroten. Het Masterplan behelst de realisatie van centrale security in de gehele terminal, de bouw van een nieuwe Hilton hotel, de ontwikkeling van het A-gebied aan de zuidkant van de terminal en de vernieuwing van het securityfilter in Vertrekhal 1. Naast de verbouwing van Lounge 2 is Heijmans ook aan het werk op de E- en F-Pier en zijn we op Schiphol al jaren actief als asset manager. De bouwactiviteiten van het Masterplan zijn gestart in juli 2013 en worden naar verwachting in 2018 afgerond.

Jaarlijks reizen ruim 14 miljoen mensen via Lounge 2, meer dan helft stapt over op Schiphol. De totale oppervlakte op de eerste en tweede verdieping van de Lounge 2 betreft ca 16.000 m2.

Visuals: Kossmann.dejong

 

http://www.heijmans.nl/nl/nieuws/verbouwing-lounge-2-op-schiphol-gestart/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?