Hurks en Bouwfonds ontwikkelen 50 nieuwe woningen voor Dela

0

Blixembosch Buiten krijgt er volgend jaar 50 nieuwe huurwoningen bij. Het gaat om rij- en hoekwoningen in de middeldure vrije sector. DELA Vastgoed woningen BV koopt de woningen als belegging. Hiermee spelen Hurks en Bouwfonds in op de groeiende vraag naar huurwoningen.

Van koop naar huur
De markt voor vrije sector huurwoningen groeit. Dit heeft niet alleen te maken met economische en demografische ontwikkelingen, maar ook met veranderende woonwensen: er is een verschuiving merkbaar van koop naar huur. De verkoop van de nieuwbouwwoningen aan Dela sluit dus goed aan bij de huidige vraag naar huurwoningen. Ook vergroot het de levendigheid in dit nieuwe stukje Eindhoven door de komst van de nieuwe bewoners. Bijkomend voordeel voor de huidige bewoners is dat de wijk eerder gereed is.

Planning huurwoningen
De huurwoningen komen ten zuidoosten van de drie straten (Vuurklok, Vuursteen en Vuurpot) met koopwoningen te liggen. De nieuwe straten krijgen dezelfde opzet: autovrij aan de voorzijde en parkeren op eigen terrein grenzend aan de achtertuin. Qua kleur, materialisatie en beeldkwaliteit zijn ze duidelijk familie van de koopwoningen, maar net even anders. De huurprijs van de woningen ligt tussen de € 900,- en 1000,- per maand. Geïnteresseerden kunnen zich volgend voorjaar inschrijven, bij van Santvoort Makelaars.

De 50 woningen realiseert Hurks bouw in drie fasen. Eind dit jaar start de bouw van de eerste 21 woningen. Hiervoor is de aanvraag omgevingsvergunning deze week gepubliceerd op eindhoven.nl (officiële publicaties). De samenwerkende ontwikkelaars Bouwfonds Ontwikkeling en Hurks vastgoedontwikkeling verwachten de oplevering van de eerste 21 huurwoningen rond de zomer van 2015. De eerste koopwoningen in fase 1 werden al enkele maanden terug opgeleverd. Ook de eerste zelfbouw woningen zijn inmiddels bewoond. De volgende fase van projectmatige koopwoningen is nu in aanbouw.

Over Blixembosch Buiten
Bouwfonds Ontwikkeling, Hurks vastgoedontwikkeling (projectmatige woningen) en de gemeente Eindhoven (uitgifte van kavels voor zelf en samen bouwen) werken samen aan Blixembosch Buiten, waar uiteindelijk zo’n 430 woningen worden gerealiseerd.

 

http://www.hurks.nl/nl/over-ons/nieuws/hurks-en-bouwfonds-ontwikkelen-50-huurwoningen-voor-dela-bli/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?